Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen weer naar boven kijken”

Doelman Cedric Brosens wijst Berchem de weg

-

Berchem Sport hapte gisteren op het veld van Vosselaar nu al zijn vijfde uitzege van het seizoen. Het was doelman Cedric Brosens die zijn team zeker voor rust een achterstan­d bespaarde en Berchem de weg wees naar drie gouden punten.

De eerste helft was al helemaal weggetikt toen Saillart met een raket van op afstand scoorde voor Berchem. Het was zowaar de eerste echte doelpoging van de Antwerpena­ren in een best lastige eerste 45 minuten. Dat Berchem door dat doelpunt met een bonus de rust indook, had het enkel en alleen aan doelman Cedric Brosens te danken. Die hield zijn team bij een viertal gelegenhed­en fraai overeind. “Ach ja, het was belangrijk om op voorsprong te komen in Vosselaar”, blikt de goalie terug. “Dat wisten we vooraf. En dus mochten we geen tegengoal slikken. Twee keer hield ik Van de Vreede vroeg in de partij van een doelpunt en voor het overige was ik bij de pinken op twee vrijschopp­en. Die reddingen zagen er wellicht heel spectacula­ir uit, maar al bij al zag ik de bal goed komen.”

Na de pauze moest Brosens toch een doelpunt incasseren. Maar trok Berchem

Robbe Kil erg tevreden met doelpunt en Cappelse winst

met elf tegen tien de driepunter toch nog over de streep. “Ik vond ons na rust aanvankeli­jk wat te nonchalant acteren. Zeker toen we tegen tien thuisspele­rs kwamen te staan”, is Brosens streng. “Maar toen we terug het gaspedaal induwden, volgde vrij snel de 1-2. Nadien hielden we de controle over het gebeuren, al ben je nooit klaar met dit

MAANDAG 26 NOVEMBER 2018 Vosselaar. Het is een ploeg die teert op karakter en onverzette­lijkheid en het iedereen moeilijk kan maken. In die zin is deze driepunter iets waar we best trots op mogen zijn. We kunnen nu bovendien ook opnieuw naar boven kijken en dat is echt veel aangenamer voetballen.”

Trainer Kevin Van Haesendonc­k (Berchem) in zijn nopjes, maar...

?? FOTO SMB ?? Berchem Sport viert de 0-1 van Bas Saillart.
FOTO SMB Berchem Sport viert de 0-1 van Bas Saillart.