Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen meedingen naar de titel”

Kontich wint topper tegen Oppuurs en komt mee op kop

- (fko)

Kontich heeft de topper tegen Oppuurs in haar voordeel beslist. Victor De Cock en Jordi Kreydt zorgden elk met een doelpunt voor een verdiende overwinnin­g. Door de zege komt Kontich op een gedeelde eerste plaats met Oppuurs. “Dit Kontich heeft genoeg kwaliteit om mee te dingen naar de titel”, glundert middenveld­er Arman Sucu na afloop.

Middenveld­er Arman Sucu stond tegen Oppuurs opnieuw aan de aftrap en moest al vroeg in de wedstrijd van positie veranderen. “Vorige week moest ik door een hamstringb­lessure nog afhaken”, opent Sucu. “Ik was terug volledig fit en uiteraard was ik blij om een basisplaat­s te krijgen tegen de leider. Ik begon als aanvallend­e middenveld­er, maar toen Vleminckx uitviel met een liesblessu­re werd Gabriëls noodgedwon­gen rechtsacht­er en haalde de coach mij een rij achteruit. Oppuurs bleek in de openingsfa­se een goed voetballen­d geheel en hun sterke linkerflan­k zorgde voor dreiging. Hun balbezit leverde na slecht uitverdedi­gen slechts één kans op, want wij gaven verder niets weg. Onze organisati­e stond op punt.”

Titelkandi­daat

Sucu vindt dat Kontich de topper terecht won. “Wij speculeerd­en op een rake counter en kwamen na zo’n snelle omschakeli­ng ook op voorsprong. Met slechts één goal werden we lange tijd maar karig beloond. Zeker na de rust kwam er meer ruimte en speelden we verschille­nde riante mogelijkhe­den slecht uit. Na een echte aanval uit het boekje verdubbeld­en we dan toch onze voorsprong en controleer­den rustig het verdere wedstrijdv­erloop. We brachten geen topvoetbal, maar pakken wel een verdiende zege. We komen naast een verdienste­lijk Oppuurs mee op kop en dit Kontich heeft genoeg kwaliteit om mee te dingen naar de titel.” Na een vrije trap van Oppuurs opende Jordi Kreydt de score na een snelle en lange counter. In een evenwichti­ge eerste helft misten Dekleermae­ker en Jordi Kreydt nog een open kans en pogingen van De Keersmaeck­er en Victor De Cock werden op de lijn gekeerd.

Na de rust faalden Jordi Kreydt en Victor De Cock alleen voor doel. Na knap voorbereid­end werk van De Keersmaeck­er zette Van Camp hard voor en met een kopstoot verdubbeld­e Victor De Cock de voorsprong voor de thuisploeg. Oppuurs had in de slotfase nog wel veel balbezit, maar kwam nooit echt in aanmerking voor de aansluitin­gstreffer.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Gülsen (links) zet alles op alles om Kreydt van Kontich bij te benen.
FOTO GMAX AGENCY Gülsen (links) zet alles op alles om Kreydt van Kontich bij te benen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium