Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen stilaan luidop gaan dromen van de titel”

Ook FC Merksem kan trein van SK Wilrijk-JAS en Bart Adriaensse­n geen halt toeroepen

- (qvdb)

Na een 5-2-zege tegen FC Merksem blijft SK Wilrijk-JAS autoritair aan de leiding staan in derde provincial­e B. Onder impuls van een bedrijvige Bart Adriaensse­ns maakte de thuisploeg nog voor de rust korte metten met de bezoekers uit Merksem.

“We zaten meteen goed in de wedstrijd”, zegt Wilrijk-JAS-aanvoerder Bart Adriaensse­ns. “De eerste tien minuten kwam Merksem er met momenten nog voetballen­d goed uit. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor hen. Daarna begonnen ze fouten te maken en die hebben wij afgestraft. We waren bijzonder efficiënt en daardoor was de wedstrijd eigenlijk nog voor de rust gespeeld. De laatste twintig minuten verloren we de concentrat­ie wat, waardoor ons spel slordiger werd en zo kon Merksem nog twee keer scoren. Dat moet eruit. We staan nu acht punten los en mogen stilaan luidop gaan dromen van de titel. De focus houden is nu de opdracht”, besluit Adriaensse­ns, die zich met twee assists en een knappe solo-goal tot matchwinna­ar kroonde. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Het was de laatste twee weken iets minder, maar nu lag er veel ruimte en die kon ik naar hartenlust benutten.”

Nadat het vorige week nog met 5-0 won van Aartselaar, staat Merksem weer met beide voeten op de grond.

“Als je bij de ongeslagen leider op bezoek gaat, is een uitslag als deze enigszins te verwachten”, relativeer­t Merksemcoa­ch Kenny De Smedt de zware 5-2-cijfers. “Je weet dat je op bezoek bij de leider maar weinig kansen gaat krijgen. Als je dan in het begin van de wedstrijd een huizenhoge kans laat liggen, weet je dat het moeilijk wordt. Na rust kwamen we beter de kleedkamer uit, maar dan geven we meteen zomaar twee goals cadeau. Het is nog maar eens gebleken dat we het mentaal bijzonder moeilijk krijgen als we op achterstan­d komen. Al moet ik mijn jongens nageven dat ze er tot het einde voor zijn blijven knokken”, aldus De Smedt. De eerste grote kans was voor Merksem, maar Iakovlevsk­i mikte naast. Wilrijk-JAS zette fel druk en dat leverde meteen resultaat op. Adriaensse­ns bracht de bal tot bij Yarrit Wouters en die werkte beheerst af. Diezelfde Wouters zag wat later zijn schot afgeblokt door een Merksemse hand. Nick Van Look zette de strafschop om. Nog voor rust maakte Aerts er 3-0 van. Na de pauze stond het via een kopbaldoel­punt van Aerts en een solo van Adriaensse­ns al snel 5-0. De twee Merksemse eerredders waren amper een doekje voor het bloeden.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Amilcar Dos Reis Pinheiro van FC Merksem met de tackle op Luca Van Honsté van SK Wilrijk.
FOTO GOYVAERTS Amilcar Dos Reis Pinheiro van FC Merksem met de tackle op Luca Van Honsté van SK Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium