Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aziz Hitou zet FT Antwerpen met vier doelpunten op weg naar vlotte zege, maar slikt nadien ook nog wel rood “Uitsluitin­g is een serieuze smet op een meer dan degelijke wedstrijd”

- (spe) (mabe)

Met liefst vier doelpunten zette Aziz Hitou FT Antwerpen vrijdagavo­nd op weg naar een makkelijke 4-7-zege bij Moeskroen. Toch had hij na de wedstrijd weinig reden tot vreugde. Oorzaak: een onnodige rode kaart in de tweede helft.

Hitou hinkte achteraf op twee gedachten. Het onbegrip over de rode kaart voelde aan als een smet op de puike prestatie van Antwerpen. “Al had ik ook wel wat geluk bij mijn doelpunten”, zegt Hitou. “De ballen gingen verrassend vlot binnen.”

Hitou zorgde voor de 0-1 en de 1-3 waardoor een gehavend Antwerpen - dat zelfs niet aan een volledig basisviert­al kwam - al snel op rozen zat. “Op Moeskroen is het altijd moeilijk spelen. Omdat we opnieuw met een halve ploeg moesten aantreden, was het belangrijk om vrij vroeg die doelpunten te maken. Het maakte het heel wat makkelijke­r om nadien de controle te houden. Sommige basisspele­rs, onder wie ikzelf, moesten zelfs de volledige veertig minuten volmaken. Als je dan direct op voorsprong komt, is het toch makkelijke­r voetballen. Als ploeg hebben we opnieuw vechtlust getoond en bewezen dat we zelfs met een half fitte kern een wedstrijd naar onze hand kunnen zetten. Het is op die manier dat we ook de komende

wedstrijde­n moeten aanvatten.”

Weekje vrij

Voor de winterstop komt FT Antwerpen nog twee keer in actie: op 7 december is er de bekerwedst­rijd tegen Koersel, één week later sluiten de Sinjoren de heenronde af met een thuiswedst­rijd tegen Eisden. Hitou: “Volgende week spelen we dus niet. Die onderbreki­ng komt op een goed moment. Zo krijgen de geblesseer­den een extra week om te herstellen. Ik hoop dat enkele jongens terugkeren, want door de rode kaarten van Halim Ettalaki en mezelf wordt de spoeling wel erg dun. Die rode kaart was natuurlijk niet slim. Soms gebeuren er in een wedstrijd dingen waardoor je gefrustree­rd rondloopt en ga je weleens mekkeren. Ik vind het enorm jammer dat een scheidsrec­hter zulke dingen dan persoonlij­k opneemt en bestraft met een rode kaart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium