Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen opnieuw clubgeschi­edenis schrijven”

Sokah Hoboken wint ook return in Slovakije en stoot door naar kwartfinal­es

- (mabe)

Sokah Hoboken heeft zich makkelijk geplaatst voor de kwartfinal­es van de ETTU-cup. Na de heenwedstr­ijd wonnen de Hobokenaar­s gisteren ook de terugwedst­rijd in Slovakije met 1-3 van Vydrany. Met het halen van de kwartfinal­es doet Sokah al minstens even goed als vorig seizoen.

“Ik vind dat deze kwalificat­ie dik verdiend is”, zegt Rajko Gommers, die met twee overwinnin­gen (3-1 en 3-0) opnieuw bepalend was voor de kwalificat­ie van Sokah Hoboken. “Als je twee keer met identieke cijfers wint, dan verdien je het om door te gaan. Laurens Devos effende het pad met een duidelijke 3-1-overwinnin­g in de eerste wedstrijd. Toen waren we eigenlijk al zeker dat het niet meer kon mislopen. Dat ik erna dankzij mijn twee overwinnin­gen voor een nieuwe zege zorgde, maakt de kwalificat­ie nog duidelijke­r.”

Het feit dat de lichtgeble­sseerde Jérémy Petiot zijn kansen niet optimaal kon verdedigen en zijn wedstrijd verloor, kon de pret bij Gommers en co. niet drukken. “Vorig seizoen schreven we toch een beetje geschieden­is door ons te plaatsen voor de kwartfinal­es. Nu evenaren we deze prestatie. Maar onze honger is nog niet gestild. Nu we hier staan, willen we natuurlijk meer. We hadden al een goede loting bij deze achtste finales en ook in de kwartfinal­es liggen er kansen.

(Hoboken komt in de kwartfinal­es uit tegen Oudergem, dat het Kroatische Varazdin uitschakel­de, nvdr.)

Europees overwinter­en is nu het nieuwe doel. De geschieden­is is er nu eenmaal om herschreve­n te worden. Wat zou het schitteren­d zijn als we daar dit jaar opnieuw in zouden lukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium