Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wist niet dat mijn schildpad zo snel was”

Jesse Taeymans nieuwe Belgisch kampioen Power Tool Drag Racing

- FILIP SPOELDERS

Jesse Taeymans uit Borsbeek heeft de derde editie van de Power Tool Drag Racing op het Borsbeekse fortdomein gewonnen. Met een schildpad dan nog. Meteen goed voor de titel van Belgisch kampioen.

In jeugdhuis Tuitvlugt werd er zondag, op de Dag van de Wetenschap, tussen de verschille­nde races naarstig gewerkt aan de deelnemend­e machines, om ze zo scherp mogelijk af te stellen. Buiten moesten de deelnemers per twee tegen elkaar racen. Er waren 48 teams, een record.

Net zoals vorig jaar wisten de deelnemers kleine handgereed­schappen zoals slijpmachi­nes, schuurmach­ines of kettingzag­en om te bouwen tot snelle maar soms ook heel mooie creaties. Stef Verhaegen uit Ekeren bouwde met zijn collega Bram een haakse slijper om tot een moto. “Het is onze derde keer. Vorig jaar maakten we een rolstoel, nu wilden we iets coolers. We zijn wel graag met techniek bezig. We hebben een schattenka­mer - onze vrouwen noemen het een rommelkot - waar we alle soorten materiaal hebben om dergelijke zaken in elkaar te knutselen.”

Puber Mania

“De dag is nu wel in mineur begonnen, want er is een as afgebroken na de eerste race. Bram is snel naar huis om het nodige te lassen, zodat we misschien kunnen verder strijden”, vertelt Stef van team Notenschel­p X. Ook zijn zoon Warre deed mee onder de naam Puber Mania.

Borsbekena­ar Jesse Taeymans maakte meteen indruk. In zijn eerste duel klopte hij Axel’s Green Machine, of de winnende constructi­e van Axel Pauwels van vorig jaar. Het was de start van een succesvoll­e namiddag, want uiteindeli­jk won Jesse deze derde editie. Met een schildpad. “Ik ben er zelf van geschrokke­n hoe snel mijn machine was. Ik ben ook niet meteen iemand die dagelijks bezig is met techniek. Ik heb het echt in elkaar moeten steken, omdat de vorige machines tijdens de testfase telkens stuk gingen. Dus deze machine heb ik niet meer kunnen testen. Ik heb deze keer een sterke slijpmolen van 2.000 watt gebruik als aandrijfkr­acht”, geeft Jesse over zijn BAHRtSJOK mee.

last minute Toerisme Rupelstree­k lokte op haar eerste editie van

zo’n 300 mensen naar San Marco. De lokale biertjes werden geproefd, gewikt en gewogen en meestal heel goed bevonden. Ook de gerechtjes die studenten van PIVA tot topchefs presenteer­den, vielen in de smaak. Onder meer topchef Bart De Pooter van De Pastorale kwam een kooksessie geven. Deze vrienden konden het streekbier alvast smaken.(JB)

Bier met (Rupel)streken

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Jesse Taeymans met zijn winnende schildpad.
FOTO FILIP SPOELDERS Jesse Taeymans met zijn winnende schildpad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium