Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old nadert leider Genk tot op drie punten

AA Gent - Antwerp 0-0: videoref keurt drie doelpunten af en geeft penalty

-

De titel boven dit stuk zegt alles. Het is in één zin de samenvatti­ng voor Gent - Antwerp. Twee afgekeurde doelpunten, één niet-toegekend doelpunt én een gemiste strafschop. En telkens met de VAR in de hoofdrol. Maar op het laatste mocht Antwerp Sinan Bolat nog bedanken voor zijn redding op strafschop. Eentje die de Great Old de tweede plaats bezorgt.

Om maar te zeggen. Sinan Bolat heeft een patent op het pakken van strafschop­pen in de blessureti­jd. De doelman van Antwerp was de beste man op het veld in de Ghelamco Arena. Niet alleen wegens de late strafschop­redding. Maar ook eerder in de wedstrijd kwam hij verscheide­ne keren succesvol tussen. “Odjidja trapte hem goed, maar gelukkig raakte ik de bal nog een beetje waardoor hij tegen de paal gaat”, zei Bolat. “Ik voelde dat hij naar die hoek ging trappen. Vadis is rechtsvoet­ig en veel rechtsvoet­igen trappen naar die kant. Gelukkig stop ik die strafschop, want zo pakken we nog een punt. Of Van Damme (die de penaltyfou­t maakte, red.) mij al bedankt heeft? Straks zal ik Jelle zeggen dat hij de helft van zijn wedstrijdp­remie moet afgeven aan mij. (lacht)”,

“Stel je voor dat we na zo’n penalty hier met lege handen naar huis waren gegaan… Dat zou heel pijnlijk geweest zijn met al die discutabel­e fases eerder in de wedstrijd.”

Na de strafschop maakte Bolat ostentatie­f het teken van de VAR richting het publiek en de camera’s. Om diens beslissing in vraag te stellen? “Oh nee, dat had helemaal niets met de VAR te maken. Dat was naar mijn familie die op tv moesten kijken of ik hem goed gepakt had of niet”, aldus nog een cynische Bolat.

Het was wel een bewogen namiddag voor de videoref Lawrence Visser. Er was de strafschop, het schot van Chakvetadz­e dat al dan niet over de lijn ging. En twee keer mocht Antwerp juichen, maar twee keer volgde een ontnuchter­ing. Telkens oordeelde de VAR dat het buitenspel was. Als je al die fases opsomt, is het bizar dat deze wedstrijd op 0-0 eindigde. “Tja, er gebeuren zo veel bizarre dingen de laatste tijd”, haalde Jelle Van Damme de schouders op. Sinan Bolat sprak zich minder scherp uit. “Als de VAR iets beslist, ga je er toch altijd van uit dat het klopt. Al hoor ik dat ons eerste doelpunt onterecht is afgekeurd. Maar goed, bij dat schot van Chakvetadz­e dat ik moest lossen had hij het wel bij het rechte eind. Die bal ging niet over de lijn. Al had ik daar wel een beetje geluk. Ik had niet verwacht dat hij zo snel zou schieten. Ik liep achteruit, het was moeilijk om de beslissing te maken of ik hem zou klemmen of wegduwen.”

Tweede plaats

We hebben wat medelijden met Jonathan Bolingi. De spits heeft nu meer afgekeurde goals (2) gemaakt voor Antwerp dan doelpunt die wel telden (1). Bij Antwerp zaten ze vooral door dat eerste afgekeurde doelpunt met een wrang gevoel. Maar al bij al is een gelijkspel op het veld van Gent geen onaardig resultaat. De Great Old springt zelfs over Club Brugge naar de tweede plaats. “Het was belangrijk om niet te verliezen om Gent op afstand te houden. Maar nu moeten we tegen Sint-Truiden punten pakken om wat zekerder te worden van onze plaats in de top zes. We zijn content met waar we nu staan, maar met de resultaten van Genk en Club Brugge in het achterhoof­d hadden we gehoopt om hier te winnen. Om die volgende stap te zetten. Die tweede plaats is mooi. We staan daar goed bovenaan. Maar het is nog heel vroeg en het kan snel gaan. Als je twee wedstrijde­n achter elkaar verliest, moet je bibberen om je plaats in de top zes. Dus moeten wij er gewoon elke week staan.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium