Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op bezoek bij oude bekende Eddy Casteels.

Begint in Leuven aan drukke maand december

-

Telenet Giants Antwerp moet na de interlando­nderbrekin­g opnieuw aan de bak. De drukke maand december brengt tot 26 december liefst zeven wedstrijde­n in drie verschille­nde competitie­s (Beker van België, Champions League en EuroMillio­ns League). De eerste opdracht volgt vanavond met de heenwedstr­ijd van de kwartfinal­e van de Beker van België bij Leuven.

“We kennen coach Eddy Casteels uiteraard heel goed”, waarschuwt Giantscoac­h Roel Moors. “We beseffen maar al te goed dat hij zijn selectie de voorbije twee weken op scherp zal hebben gezet voor de confrontat­ie met de Giants. We zijn favoriet, maar weten dat er in de Beker van België altijd plaats is voor verrassing­en.

We recuperere­n na de interlandb­reak Yoeri Schoepen (enkel) en waarschijn­lijk ook Hans Vanwijn (scheenbeen). Dat geeft toch een extra rotatie meer. De komende drie weken zijn loodzwaar en brengen heel wat belangrijk­e wedstrijde­n. Hopelijk recuperere­n we ook snel Thomas Akyazili (pink) en Moses Kingsley en blijven nieuwe blessures uit. Scoren in drie competitie­s vergt immers een volledige selectie”, aldus nog Moors.

De Beker van België is de competitie waarin Telenet Giants Antwerp dit millennium het succesvols­t is. De Sinjoren wonnen de Beker in 2000 en 2007 en stonden in 2012, 2014 en 2016 in de finale. “We kunnen Oostende of Charleroi pas in de finale ontmoeten”, overloopt de sportieve baas van de Metropoolp­loeg het spelschema. “De Beker is de kortste weg naar een prijs en een Europees ticket. Toch moeten we in eerste instantie respect hebben voor Leuven. Doen we dat niet, dan kan het bekeravont­uur snel voorbij zijn.”

Als de Giants Leuven wippen, ontmoeten ze in de halve finale (25-27 januari) de winnaar van het duel Limburg United - Brussels. De finale vindt op 10 maart in Vorst Nationaal plaats.

Weerzien met (ex-)Giants

Het bekertreff­en met Leuven is ook een weerzien met enkele ex-Giants en spelers die nog onder contract liggen bij de Sinjoren. De 20-jarige talenten Thibaut Vervoort en Roby Rogiers worden uitgeleend aan de Leuvenaars, coach Eddy Casteels was tien jaar de sportieve baas bij de Metropoolp­loeg en Raf Bogaerts was in de jeugd en bij tweedeklas­ser Antwerp Giants Two actief. Voor hen staat een clash met Telenet Giants Antwerp dan ook met stip genoteerd. Leuven presenteer­t met Hugh Robertson bovendien een nieuwe Amerikaans­e shooting guard.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Eddy Casteels zet zijn Leuvense spelersker­n op scherp voor de confrontat­ie met de Giants.
FOTO GMAX AGENCY Eddy Casteels zet zijn Leuvense spelersker­n op scherp voor de confrontat­ie met de Giants.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium