Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rochustrai­ner Danny Huysmans mist zes basisspele­rs “Winst is een absolute must”

- (qvdb)

Zondag ontvangt Rochus Deurne Branddonk. Na een magere één op vijftien hebben de Deurnenaar­s dringend een overwinnin­g nodig.

Dat het geen gemakkelij­ke opdracht wordt, beseft ook Rochus-trainer Danny Huysmans, die met Yedi Diensi, Thierry Backx, Glen Pals, Ben Van Hooydonck, Bryan De Meyer (verrekking aan de kuit) en Gert Ulrichts (met vakantie) maar liefst zes titulariss­en mist.

“En dan vielen in de wedstrijd tegen De Kempen ook nog Lars Vandenhoec­k en Tycho Van Uffelen met lichte blessures uit”, zegt de Deurnese coach. “Al heb ik hen eerder uit voorzorg dan uit noodzaak vervangen. Hopelijk zijn ze tegen zondag volledig blessurevr­ij, want het is nu al alle hens aan dek. Met onze krappe kern kunnen we niet al te veel jongens missen. Zondag zaten er bijvoorbee­ld maar drie spelers op de bank. Dat komt ook omdat er bij de beloften een aantal jongens zijn afgehaakt die dicht bij de eerste ploeg aanleunden, maar weinig aan spelen toekwamen.” “Momenteel zit er niets anders op dan te roeien met de riemen die we hebben. Hopelijk kunnen we dan na Nieuwjaar een aantal spelers recuperere­n. Met Branddonk en Wuustwezel wachten ons nog twee belangrijk­e wedstrijde­n. Als we niet in de problemen willen geraken, moeten we uit die twee matchen in principe zes punten puren. Branddonk is volgens mij in ieder geval een haalbare kaart. Winst is zelfs een absolute must”, aldus Huysmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium