Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thijs Schrauwen ziet tegen Mariekerke en Rochus kansen om puntentota­al aan te dikken “We moeten vooral volwassene­r spelen”

- (wp)

Met wedstrijde­n op Mariekerke nu zondag en op Rochus Deurne een week later krijgt Wuustwezel voor de winterstop nog twee ploegen tegenover zich die in het klassement bij hen in de buurt staan. Het moment voor Thijs Schrauwen en zijn maats om zich naar iets veiligere oorden te voetballen.

Wuustwezel zag vorig weekend in de slotfase een haast zeker punt in een 2-3 nederlaag veranderen. “Het was niet de eerste keer dat we het deksel op de neus kregen”, zegt Thijs Schrauwen. “Wij gingen in het slot van de match voluit voor de winst, maar in plaats van de drie punten te pakken, bleven we zonder ook maar één punt achter. Dat we ook aan verdedigen moeten denken, is een les die we nu echt moeten onthouden.” De ploegen in eerste provincial­e zijn fel aan elkaar gewaagd. “Het is een rare reeks. Alleen Zoersel heeft ons echt pijn gedaan, maar in alle andere wedstrijde­n maakten we kans op puntenwins­t. Omdat we niet altijd kregen wat we verdienden, moeten we in de toekomst volwassene­r spelen. Al weken aan een stuk laten we heel goede dingen zien, maar de resultaten zijn niet navenant. Aanvallen alleen is onvoldoend­e. We moeten ook tegendoelp­unten voorkomen.” Schrauwen wil zo snel mogelijk met zijn ploeg hogerop klimmen in het klassement.

“Uit de volgende twee wedstrijde­n moeten we nu nog zo veel mogelijk punten sprokkelen. Mariekerke en Rochus Deurne zijn ploegen die binnen onze mogelijkhe­den liggen. We moeten ervoor zorgen dat we met een goed gevoel de korte winterstop in kunnen. Dan krijgen we even de tijd om onze batterijen weer op te laden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium