Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze uitdaging moest ik aangaan”

Yannick Bonami debuteert als trainer van een eerste elftal

- JOHAN PEETERS

Afgelopen dinsdag stond Yannick Bonami voor het eerst als hoofdtrain­er op het oefenveld van Tubantia Borgerhout. Zondag debuteert hij dan als coach van een eerste elftal in de thuiswedst­rijd van Tubantia tegen Schoten. Bonami ruilde de jeugd van City Pirates in om zijn eerste stappen als hoofdtrain­er te zetten.

“De eerste kennismaki­ng met de club en de spelers viel alvast mee”, vertelt Yannick Bonami. “Ik voelde me meteen aanvaard door de spelersgro­ep. Uiteraard moet ik de jongens sowieso nog beter leren kennen. Dat zal de komende weken gaandeweg gebeuren. Ik wil niets forceren. Het is voor mij de eerste keer dat ik een eerste elftal coach en dat is toch anders dan een jeugdploeg begeleiden.”

“Ik was tot nu actief als jeugdtrain­er bij City Pirates, waar ik de U19 onder mijn hoede had. Ik trainde voordien ook al andere jeugdcateg­orieën bij City Pirates en maakte tussendoor een uitstapje naar Cappellen, maar nu is het dus tijd voor een stap hogerop.”

Het duurde een tweetal weken alvorens Tubantia een opvolger voor de opgestapte Pascal Van Camp aanstelde. De club wilde de tijd nemen om een nieuwe coach aan te duiden.

“Ik heb ook niet meteen toegehapt. Ik moest alles even op een rijtje zetten, maar dit lijkt me toch een uitdaging die ik moest aangaan. Ik kreeg van de club de garantie dat ik het sportieve beleid mee mag helpen uitbouwen. Dat betekent dat het bestuur vertrouwen in mij heeft”, aldus Bonami, die momenteel niet op de bank mag plaatsneme­n.

“Ik ben nog aangeslote­n bij City Pirates. Ik hoop dat ze daar goodwill tonen en mij op korte termijn mijn vrijheid geven om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Ik zal trouwens actief blijven bij mijn ex-club. Ik deed daar de scouting en dat zal ik blijven doen”, vertelt Bonami, die na een knieblessu­re al vroeg moest stoppen met voetballen en dan meteen als trainer aan de slag ging.

“Ik kan de sterkte van de kern niet inschatten. Ik heb gehoord dat door omstandigh­eden een aantal jongens de voorbije weken is gestopt. Hopelijk kunnen we hen overtuigen om terug te keren, zodat we in de terugronde kunnen meestrijde­n voor een plaats in de top vijf.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yannick Bonami (rechts), de nieuwe trainer van Tubantia, sprak de spelers gisterenav­ond voor de training nog even toe.
FOTO TOM GOYVAERTS Yannick Bonami (rechts), de nieuwe trainer van Tubantia, sprak de spelers gisterenav­ond voor de training nog even toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium