Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Resultaat is geen hoofdzaak”

Coach Philip Rousseau neemt zijn eerste seizoen onder de loep

-

Ternesse B behaalde tot op heden slechts tien punten en bengelt onderaan in vierde provincial­e B. De jonge garde van coach Philip Rousseau, die aan zijn eerste seizoen als T1 bezig is, betaalt leergeld. “De groeimarge is nog groot”, zegt Philip Rousseau, die ex-speler van Hove Sport is.

Net dat Hove komt zondag op bezoek in Wommelgem. “Ik speelde twee seizoenen voor Hove en ken de club dus”, aldus Rousseau. “Ze spelen met een mix van jongere en ervaren spelers.”

Het is die ervaring die Ternesse B mist. “Het voetbal dat we brengen primeert op het resultaat. Ik wil mijn jongens altijd zien voetballen. De goede uitslagen zullen trouwens wel volgen. Ik hoor dat heel wat te- genstrever­s vol lof zijn over ons. De 1-3 winst van vorig weekend op Brothers United was dan ook een opsteker. Alleen de afwerking moet nog beter.”

“Onze jeugdighei­d werd al vaak afgestraft door een ervaren tegenstrev­er. Ik beschik over een leuke, hongerige groep. De lijnen die ik trek, zijn duidelijk. Onvoldoend­e trainen, betekent niet spelen. Die duidelijkh­eid is een troef. Verder spelen we te weinig met dezelfde ploeg omdat ik afhang van de A-ploeg en de nationale reserven. Zo moest ik al meermaals jongens ontgoochel­en.” “Ik wil mijn spelers plezier laten beleven. Dat is belangrijk voor hen die een verdere carrière ambiëren. Ik vind trouwens dat de middenmoot met deze groep nog mogelijk moet zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium