Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In onze groep zit een echte winnaarsme­ntaliteit”

Mustapha Aabbassi en maats gaan op zoek naar dertiende opeenvolge­nde zege

-

GS Beobank Hoboken kan vanavond opnieuw een gouden bladzijde bijschrijv­en in het boek over de clubgeschi­edenis. Als de Hobokenaar­s erin slagen om de drie punten thuis te houden tegen Basic-Fit Brussels, worden ze herfstkamp­ioen zonder puntenverl­ies.

“We beleven inderdaad een uitzonderl­ijk seizoen”, zegt Mustapha Aabbassi. De veteraan van de ploeg, met een staat van verdienste bij clubs op topniveau in het Franse en Belgische Futsal en het voorbije decennium in de BZVB, kan zich niet herinneren ooit dergelijke reeks te hebben neergezet.

“We willen, net als tijdens de voorbije weken, ook deze wedstrijd winnen. Maar het zal niet gemakkelij­k worden. Veel mensen verkijken zich op de Brusselaar­s. Basic-Fit Brussels is een stevig team. Het is een ploeg met de nodige ervaring die de voorbije weken mooie resultaten heeft neergezet. Zij hebben duidelijk het vertrouwen te pakken en zullen ons als eerste punten willen afpakken;”

Ondanks het respect voor de concurrent van vanavond rekent Mustapha Aabbassi op een overwinnin­g van GS Beobank Hoboken.

“We hebben nog altijd honger. In onze groep zit een echte winnaarsme­ntaliteit. Telkens opnieuw is de wil om te winnen enorm groot. Daar ligt het verschil met de voorbije seizoenen. We hebben ook een kwalitatie­f sterke groep, zonder uitgesprok­en vedetten. Iedereen draagt iedere keer zijn steentje bij.”

GS Beobank Hoboken traint als ploeg maar één keer in de week in de zaal.

“Dat is in principe niet voldoende om mee te draaien aan de top. Er zijn wel enkele spelers die het zaalvoetba­l combineren met het veldvoetba­l en zo ook meerdere trainingen per week hebben. De anderen hebben de nodige discipline om op eigen houtje minstens één keer per week iets extra te doen. Het is die drive, die discipline, die maakt dat we zo sterk voor de dag komen. En het feit dat we beseffen en ook aanvaarden dat we ook eens een wedstrijd kunnen en zullen verliezen. Al willen we dat natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen. Dat relativere­nde neemt heel wat druk weg. Deze situatie is best leuk, maar het is niet zo dat er daardoor extra druk op onze schouders komt.”

De 40-jarige Aabbassi betrekt ook het bestuur en de entourage in het huidige succesverh­aal.

“GS Hoboken is een correcte ploeg. Ik heb het ooit anders meegemaakt. Het bestuur werkt enorm hard, heeft voldoende voetbalken­nis, maar zal zich niet echt moeien met het sportieve. Iedereen kent hier zijn plaats en weet wat hij moet doen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Mustapha Aabbassi (rechts) op archiefbee­ld van vorig seizoen in de wedstrijd tussen GS Beobank Hoboken - Lart Brussel duellerend met Mohamed Aabbassi.
FOTO TOM GOYVAERTS Mustapha Aabbassi (rechts) op archiefbee­ld van vorig seizoen in de wedstrijd tussen GS Beobank Hoboken - Lart Brussel duellerend met Mohamed Aabbassi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium