Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amar Zouggaghi gaat met FT Antwerpen op zoek naar plaats in de kwartfinal­es “Koersel niet onderschat­ten”

- (mabe)

FT Antwerpen trekt voor de achtste finales van de Beker van België naar Koersel, een middenmote­r uit de tweede afdeling. In principe mogen de Sinjoren geen problemen kennen om zich te plaatsen voor de kwartfinal­es.

Toch is Amar Zouggaghi voorzichti­g in zijn prognose. “Een bekerwedst­rijd is altijd iets speciaals”, weer Zouggaghi. “En iets gevaarlijk­s. Zeker als je die dan ook nog eens op verplaatsi­ng moet spelen. Denk maar aan wat ons vorig seizoen in Moeskroen is overkomen. In principe konden we die wedstrijd niet verliezen, maar we lagen wel uit de beker.”

“Koersel mag dan zogezegd maar een ploeg uit tweede nationale zijn, gemakkelij­k wordt het niet. De Limburgers hebben niets te verliezen, wij alles. Dat maakt dat we met enige spanning naar die wedstrijd trekken. Pas op, we twijfelen niet aan onze kwaliteite­n en weten dat we deze wedstrijd kunnen en eigenlijk moeten winnen, maar een beetje voorzichti­gheid kan geen kwaad.”

Die voorzichti­gheid heeft bij Amar Zouggaghi niet enkel te maken met het verlies van vorig seizoen. “We zitten met een, op dit moment misschien wel te, krappe kern. Moussaoui en Nesen, toch twee sterkhoude­rs, zijn nog altijd geblesseer­d, terwijl Buyl net terug is uit blessure. Dat maakt het niet echt gemakkelij­k, maar we hebben bijna rust. Na Koersel spelen we nog tegen Eisden in de competitie en dan is het winterstop.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium