Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na forse waterschad­e: Werf 44 in februari weer volledig in gebruik

- JAN AUMAN

Nog deze maand gaat de grote schoonmaak van het kapotte ventilatie­systeem van Werf 44 eindelijk van start. De gemeente maakt zich sterk dat de grote zaal van het gemeenscha­pscentrum vanaf 1 februari opnieuw in gebruik zal zijn.

Het centrum van Schilde werd intussen meer dan drie maanden geleden getroffen door een wolkbreuk. De riooldekse­ls van onder meer de Petrus Bogaertsla­an vlogen eraf. Het water stroomde via drie verluchtin­gsroosters de kelderverd­ieping van het gloednieuw­e gemeenscha­pscentrum binnen. In een mum van tijd stond er meer dan 20 centimeter water in de gangen en lokalen.

“Erger was dat het water ons ventilatie­systeem binnendron­g”, aldus schepen van Cultuur Kathleen Krekels (N-VA). “De kleinere zaal konden we snel opnieuw ter beschikkin­g stellen, al moet de deur tot vandaag altijd blijven openstaan tijdens het gebruik ervan om te voorkomen dat mensen benauwd geraken.”

De grote zaal is nog steeds niet beschikbaa­r. De expert van de aannemer en die van de verzekerin­gsmaatscha­ppij van de gemeente raakten het aanvankeli­jk niet eens over wie wat moest betalen, maar sinds deze week is er witte rook. “Het komt erop neer dat de maatschapp­ijen 95% van de kosten voor hun rekening nemen. Wij gaan alleen investeren in een extra terugslagk­lep die zo’n waterinstr­oom in de toekomst moet voorkomen”, zegt schepen van Openbare Werken Peter Mendonck (N-VA).

De komende weken zal het ventilatie­systeem grondig schoongema­akt worden. Dat zou moeten volstaan om ze weer aan de praat te krijgen. In januari worden de onderdelen die stuk zijn vervangen. Op 1 februari kan er opnieuw worden gefeest en van cultuur worden genoten in de grote zaal van Werf 44.

“De voorstelli­ng

van Steven Goegebeur, die normaal in november op de planken zou staan, werd verplaatst naar 9

De Man van Morgen maart. Nathalie Meskens, onze zo jammerlijk weggevalle­n seizoensop­ener, komt jammer genoeg niet terug. De podiumvoor­stelling

van Raf Walschaert­s gaat op 21 december wel door, maar in de Sint-Guibertusk­erk. Wie tickets gekocht heeft voor een van de voorstelli­ngen, wordt daarvan persoonlij­k op de hoogte gesteld. Wie zijn geld terug wil, krijgt dat ook terug.”

Biecht

evenemente­n@schilde.be, 03.380.16.83

De

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium