Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De ‘tomahawk’, een biefstukje van 1,3 kilo

La Pipe profileert zich voortaan als vleesresta­urant

-

Wie in restaurant La Pipe een tomahawk bestelt, moet een grote appetijt hebben. Op het bord verschijnt namelijk een steak van 1,3 kilo. Een stevig stuk vlees, afkomstig van het Holsteinra­s. Deze runderen beginnen als melkkoe, maar eindigen als leverancie­r van de lekkerste steaks.

beste en smakelijks­te steak is niet afkomstig van een vleeskoe, maar wel van een melkkoe. Dat is, na heel wat proeverije­n, de mening van specialist­en. En die lek- kere koe behoort tot het Holsteinra­s, dat zijn oorsprong vindt in Zeeuws-Vlaanderen. Wanneer onze noorderbur­en het over dit ras hebben, spreken ze vaak van een ‘dubbeldoel­koe’. “Holsteinko­eien brengen de meeste tijd grazend door en als het nodig blijkt, wordt het dier bijgevoerd met maïs of gerst”, vertelt Olivier Van Camp.

Wie een tomahawk wil verorberen, moet daar de nodige tijd voor uittrekken. De steak van 1,3 kilo is bedoeld voor twee personen en kost 68 euro. Wanneer een tomaDe hawk wordt besteld, wordt die netjes afgesneden en komt de chef-kok hem nog even presentere­n aan tafel.

Olivier Van Camp nam ongeveer drie jaar geleden La Pipe over en in die periode evolueerde de zaak van de oorspronke­lijke bar-brasserie meer en meer naar een restaurant. “We willen ons meer op de kaart zetten als vleesresta­urant”, aldus nog Olivier Van Camp.

www.lapipe.be

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wie een tomahawk op zijn bord krijgt, is daar wel even zoet mee. Olivier Van Camp werkt in de keuken, partner Nathalie Weeremans (32) neemt de zaal voor haar rekening.
FOTO KOEN FASSEUR Wie een tomahawk op zijn bord krijgt, is daar wel even zoet mee. Olivier Van Camp werkt in de keuken, partner Nathalie Weeremans (32) neemt de zaal voor haar rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium