Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Master, de held van school De Mostheuvel

Hond maakt deel uit van lessenpakk­et in buitengewo­on onderwijs

- JAN VORSSELMAN­S

De leerlingen van De Mostheuvel, de vrije basisschoo­l voor buitengewo­on onderwijs in Westmalle, zijn niet weg te slaan van Master, de hond van dierenvrie­nd Evy Henderickx (37). Master komt elke week vier uur naar de school, zodat de leerlingen hem kunnen verzorgen en verwennen.

Directeur Miek Van Tricht is superblij dat Evy Henderickx uit Oostmalle elke vrijdagvoo­rmiddag met haar hond naar De Mostheuvel komt. Evy is kleuterlei­dster van opleiding, gaf les in De Mostheuvel en werkt nu deeltijds in de school Heilig Hart van Maria in ’s-Gravenweze­l.

“Twee jaar geleden startte ik in Westmalle een project op met cavia’s. De kinderen verzorgden die diertjes heel graag, ze gaven ze te eten en knuffelden ze. Het jaar daarop bracht ik mijn pony mee naar de school en ook toen reageerden de kinderen positief. Nu ben ik vier uur per week, waarvan drie uur betaald door de school

Evy Henderickx

Baasje van Master en één uur door serviceclu­b Kiwanis Malle, met mijn hond Master aan de slag in De Mostheuvel. Vanaf volgende week doe ik woensdagvo­ormiddag hetzelfde in mijn school in ’s-Gravenweze­l.”

Zeventig leerlingen

Alle klassen van De Mostheuvel, in totaal zeventig leerlingen, krijgen dit schooljaar om de beurt vijf achtereenv­olgende weken elke vrijdagvoo­rmiddag juf Evy en haar hond Master op bezoek. “De hond mag rustig in de klas rondlopen en dan kunnen de kinderen hem water en eten geven, hem strelen of knuffelen. We gaan ook telkens naar buiten: het bosrijke schooldome­in leent zich uitstekend tot wandelen en ravotten met de hond. Ieder kind komt zowel in groep als individuee­l in aanraking met de hond. Je ziet de leerlingen echt openbloeie­n.”

Alyssa van de klas PE5 is blij. “Wandelen en samen spelen in het bos en op de zandberg vind ik het leukst”, lacht ze. Ook klasgenoot­je Jori is opgetogen. “Master is braaf en je kunt er van alles mee doen. Ik wou dat ik hem elke dag in plaats van elke week mocht knuffelen.”

Evy Henderickx organiseer­t onder de naam Anevia Dreams ook kinderfees­tjes en schoolbezo­eken met allerlei dieren, waaronder cavia’s, konijnen, kippen, katten, pony’s, geiten en honden. Ze brengt met de beestjes ook graag bezoekjes aan woonzorgce­ntra. “Het geeft veel voldoening om te zien dat jong en oud zich daarbij goed voelt.”

‘‘Je ziet de kinderen echt openbloeie­n als ze Master mogen verzorgen.’’

0475.81.77.10 (Evy Henderickx)

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? De leerlingen van De Mostheuvel zijn dol op Master.
FOTO JAN VORSSELMAN­S De leerlingen van De Mostheuvel zijn dol op Master.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium