Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wijziging Kerkstraat nog even uitgesteld

-

In de Kerkstraat, ter hoogte van de Christelij­ke Mutualitei­t, wil de gemeente de paaltjes overdag omhoog zetten. Deze regeling werd nog even uitgesteld, want verderop wil de gemeente eerst vier extra parkeerpla­atsen aanleggen.

In de Kerkstraat 30-32 heeft een sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij recent twee panden laten afbreken. Op deze plek zal een nieuwbouw verrijzen, maar in afwachting daarvan kan de locatie als openbare parkeerpla­ats worden gebruikt.

“Dit moet wel nog in het college beslist worden”, zegt schepen van Openbare Werken Francis Sanchez (N-VA). “We hebben er de nieuwe regeling van de verzinkbar­e paaltjes in deze straat aan gekoppeld. Tot nu verzinken de paaltjes tussen 9 en 21u. De overige tijd staan ze ter hoogte van de CM omhoog en kunnen alleen de bewoners die erdoor willen die paaltjes laten zakken.”

Uit eerder onderzoek is gebleken dat veel auto’s die straat inrijden en zich dan achteraan aan de Markt, waar ook paaltjes staan, vastrijden. “Het idee om de paaltjes halverwege omhoog te laten, ook overdag, moet doorgaand verkeer meer afschrikke­n. Voor de bewoners verandert er weinig. De paaltjes ter hoogte van de CM zullen na het detecteren van een voertuig na vijftien seconden in de grond verdwijnen, zodat de bewoners kunnen passeren.”

Vermoedeli­jk wordt deze nieuwe regeling begin januari van kracht. Eerst moeten de extra parkeerpla­atsen klaar zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium