Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Belastinge­n en andere voordelen

Er moeten zeker meer initiatiev­en komen, maar vooral op het vlak van belastinge­n en andere voordelen. Als je als single een woning koopt, ben je voor de overheid kapitaalkr­achtig genoeg om hetzelfde te betalen als gehuwden. Als gehuwden ontvang je immers een dubbel voordeel, hoewel de inbreng maar de helft is geweest. Er is dringend nood aan een partij voor singles of feitelijk samenwonen­den, met stevige actiepunte­n.

MONIQUE HEYLEN,

PHILIP CLAES,

JEANNE LEGRAND,

YVES BILLEN,

Ironie

ANTWERPEN

Maatschapp­elijk onevenwich­t

Initiatiev­en vanuit de privésecto­r zijn mooi, maar doen niets af aan het maatschapp­elijk onevenwich­t tegenover singles. Woonkosten voor een single of een koppel zijn nagenoeg hetzelfde, net zoals met energie. Wél betalen ze hogere belastinge­n en krijgen ze minder voordelen.

ANTWERPEN

Vaak meer betalen

Ik zou het zeker toejuichen als er meer van zulke initiatiev­en waren. Ikzelf doe graag een citytrip, maar moet dan vaak betalen voor twee personen en dat vind ik niet kunnen. Ook zou ik graag eens een wandelvaka­ntie meedoen.

MERKSEM

Gepeperde rekening

Er moet zeker iets gedaan worden voor singlereiz­en. En zeker aan de schandalig­e promoties, zoals een tweede persoon die gratis meekan. Als single word je gestraft met een gepeperde rekening, of de reis is gewoon niet beschikbaa­r. Naar Spanje betaal je bijvoorbee­ld soms 800 euro als koppel. Ga je single, dan betaal je 1.100 euro of meer. Waarom moet ik als single meer betalen voor kamers in een hotel of stoelen op de vlucht?

DEURNE

Fijn als je dan toch eens een reis- of gezellighe­idsmaatje wil hebben. Tenzij je écht single wil reizen, dat is net het ironische hieraan. De prijsvoeri­ng voor singles wordt niet vermeld, maar ook dat mag eens onder de aandacht worden gebracht. Het is ontmoedige­nd om een toffe reis te zien op de gekende sites, en dan de ‘single-toeslag’ aan te klikken. Gaat er vaak ver over.

ERWIN VAN HATTEM,

ANTWERPEN

Gat in de markt

Als je een vakantie wil boeken, dan lijkt het wel alsof alles is afgestemd op koppels. Terwijl de groep van de alleenstaa­nden wekelijks blijft groeien. Doe je een boeking in een buitenland­s hotel, dan betaal je als single vaak een supplement van 30 à 40%. Vaak krijg je dan een kleine eenpersoon­skamer met een klein venstertje. Singles leven vaak in een comfortzon­e. Maar waarom moeten wij extra betalen voor een va- kantie? Organisati­es die focussen op singles zullen er in België steeds bijkomen. Ik noem het een gat in de markt, er staat hen een groot groeipoten­tieel te wachten. Bravo!

FRANK PEETERS,

ANTWERPEN staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Speed pedelecs

De snelle opgang van elektrisch­e fietsen en nog snellere speed pedelecs komt de mobiliteit waarschijn­lijk wel ten goede, maar zeker niet de veiligheid op de fietspaden. Alleen al de niet aangepaste snelheid die sommigen er op nahouden is soms hemelterge­nd. Ik heb weet van een aantal jonge kinderen die niet in het fietsverke­er mogen van hun ouders, omdat het ook daar intussen al veel te gevaarlijk geworden is. Een zeer bedenkelij­ke ontwikkeli­ng, naar mijn mening. Anderzijds is het inderdaad niet te geloven wat de ‘oudere’ speedelecs dienen te ondergaan: een rij- en remtest in Londerzeel, op kosten van de eigenaar, die daar maar liefst bijna 200 euro voor moet ophoesten. Dat is meer dan vier keer duurder dan de autokeurin­g.

MARC LESAGE,

BRASSCHAAT

Tom Lenaerts

Proficiat Tom Lenaerts, om onze politici in

aan te pakken op hun onbeschaam­dheid om hun mandaat te laten verwateren tot een “circusact”. Bovendien blijft de arrogantie aanhouden, want ze slagen erin om een kiezer die hen even een spiegel voorhoudt constant te onderbreke­n. Nee, ze luisteren niet en blijven blind in hun eigengerei­dheid. Ik besef dat een moderator op eieren loopt in politieke debatten. Maar graag veel meer van dat, meneer Van Gils. Er mag wat vuurwerk zijn in die eindeloze en saaie goednieuws­show van BV’s die het programma van Van Gils geworden is.

Van Gils en Gasten

JAN VAN DER KELEN,

PAUL PEETERS,

BERCHEM

Parkeerver­bod binnenstad

Het parkeerver­bod in de Antwerpse binnenstad voor bezoekers zal wel weer een ballonnetj­e zijn dat de politici oplaten om, na wat negatieve reacties, het hele plan weer te laten uitdoven. Maar als minder mobiele, zeg maar motorisch beperkte, rijst bij mij de vraag: zullen de initiatief­nemers ons komen ophalen in de parkeergar­age, en ons in hun armen dragen tot waar wij moeten zijn in de binnenstad? Of moeten wij, sukkelaars, maar weer ons plan trekken of afzien van een bezoek aan Antwerpen?

ANTWERPEN

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium