Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Manu Verreth in tranen bij eerste vertoning ‘De Collega’s 2.0’

Dood van Mark Van Eeghem inspireerd­e Steph Goossens om weer te gaan acteren

- (dvg)

Op z’n 52ste heeft Steph Goossens eindelijk zijn eerste filmrol beet. In geeft Jan Verheyen hem de kans waar hij al zo lang op wachtte. Maar de voormalige dwong die kans ook zelf af.

De Collega’s 2.0

Thuis-acteur

“Soapacteur is een stempel die je blijft dragen”, zegt de man die van 1997 tot 2010 de Vlaamse harten veroverde als Cois in “Bijna tien jaar toonde niemand interesse in mij. Ik ben blijven acteren in het theater. Maar voor series of films werd ik nooit gevraagd.”

Naast zijn eigen theatermon­ologen ging Goossens acteercurs­ussen organisere­n. Hij schreef dichtbunde­ls, gaf lezingen en werkte

Thuis.

voor televisie. Maar zelf op het voorplan staan, had Goossens opgegeven. Viering van het leven

Tot acteur Mark Van Eeghem in december 2017 op 57-jarige overleed aan prostaatka­nker. “Dat kwam hard aan”, vertelt Goossens. “Mark was een vriend, iemand naar wie ik opkeek. Zijn begrafenis was een echte viering van het leven. Toen ik na de ceremonie buitenwand­elde, besefte ik het plots. Als ik mijn acteerdrom­en nog wou waarmaken, moest ik het nú doen. Want voor je het weet, is het leven voorbij. Dus rond Kerstmis stuurde ik iedere Vlaamse regisseur een sms, om te zeggen dat ik opnieuw aan de slag wilde.”

“Maar niemand reageerde, dus besloot ik zelf te bellen. Ik had Jan Verheyen nog nooit ontmoet, maar hij stond als eerste op mijn lijst. Hij nam meteen op. ‘Dat sms’je was moedig’, zei hij. ‘Weinigen durven dat.’ Dus mocht ik auditie doen voor de rol van Benny.”

“Als het moet, ga ik regisseurs blijven lastigvall­en Ik droom ervan om ooit een serial killer te spelen. Ik weet dat ik dat kan. Jan Verheyen zei het ook op de set, tijdens een van de scènes: ‘Steph, die blik van zojuist was ronduit boosaardig.’ Als hij in zijn volgende film een psychopaat nodig heeft, kan hij me bellen.”

(lacht).

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ??  ?? Steph Goossens, dolblij met z’n eerste filmrol: “Als het moet, ga ik regisseurs blijven lastigvall­en.”
Steph Goossens, dolblij met z’n eerste filmrol: “Als het moet, ga ik regisseurs blijven lastigvall­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium