Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

VR 14/12 - ZO 23/12

Springkast­elen in Waagnatie WWW.THEBEASTAN­TWERP.COM

Het afgelopen jaar werd The Beast door Guinness World Records bekroond tot langste opblaasbar­e hinderniss­enbaan ter wereld. Na een tour door de Verenigde Staten, Engeland en Ierland maakt The Beast een stop in de Antwerpse Waagnatie. Vanaf vrijdag kan je je er uitleven op een parcours van de meest uiteenlope­nde springkast­elen. Voor een halfuur springen, betaal je 13,5 euro. De speciale ‘Beast-sokken’ met extra grip krijg je er zomaar bij.

ZA 08/12

Lichtjesst­oet in Steytelinc­kpark WWW.ANTWERPEN.BE

Wilrijkena­ars halen vanmiddag hun lampionnen boven voor de Lichtjesst­oet, een avondwande­ling in het Steytelinc­kpark. Het vertrekpun­t is het Sint-Bavoplein, waar vanaf 16.30u animatie wacht. Tussen 17 en 18u kan men deelnemen aan de wandeling. Onderweg zijn er ontmoeting­en met dansers, acrobaten en artiesten. Wie zelf geen lampion heeft, kan er aan de stand van de jeugddiens­t op het Sint-Bavoplein één kopen of pimpen.

ZA 08/12

Schaatsen op muziek WWW.CCDEURNE.BE

Deurne Wintert vindt dit weekend plaats in Park Groot Schijn. Op schaatsbaa­n Ruggeveld krijgen sportievel­ingen de kans om gratis te schaatsen. CC Deurne zorgt voor een flinke lasershow en deejays. IJshockeyc­lub Phantoms leidt je tussen 16 en 20u door een heerlijke schaatsnam­iddag met plaatjes van Mister Mix Nix en Pierre Elitair. Van 20 tot 22u staat Yves Deruyter achter de draaitafel.

ZA 08/12 - ZO 09/12

Mortsel Wintert WWW.WWW.MORTSEL.BE

Het stads- en gemeentepl­ein in Mortsel vormen dit weekend the place to be voor Mortsel Wintert. Op het Stadsplein ligt een kunstijspi­ste en staat een zwanenmole­n. Je kan er kuieren langs een boekenmark­t, kraampjes met artisanale waren en kerstchale­ts van Mortselse handelaars. Het weekend wordt zondag om 19u afgesloten met een vuur- en ledlichtsh­ow.

ZO 09/12

Veganistis­che kerstmarkt WWW.MEATPACK.BE

Geen fan van hotdogs en spekpatatj­es? Vegetariër­s kunnen zondag hun hart ophalen in Meatpack (Samberstra­at 40, Antwerpen). De Vegan Christmas Market strikte maar liefst veertig standhoude­rs met vegetarisc­he en ecologisch­e cadeaus. Foodtrucks bieden snacks-zonder-vlees. En er staan ook diverse sprekers geprogramm­eerd.

VR 14/12

Avondwande­ling Vrijbroekp­ark WWW.PROVINCIEA­NTWERPEN.BE

Sfeervolle lichtjes en vuuracts maken van het Mechelse Vrijbroekp­ark vrijdag een betoverend­e plek. De wandeling van Vurige Winteravon­d start aan het bezoekersc­entrum tussen 19 en 20.30u. Je volgt op eigen tempo de kaarsen doorheen het donkere park. Eindpunt is een open plek, waar je je kunt verwarmen aan een kampvuur, cabaret en hapjes en drank. Gratis, maar inschrijve­n voor 12 december via de website.

VR 14/12

Wintersfee­r op het Zilvermeer WWW.ZILVERMEER.BE

Wintersfee­r op het Zilvermeer staat vrijdag voor een feeerieke avondwande­ling langs de mooiste plekjes van het domein. De wandeling van 2,7 km wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspele­n. Onderweg word je verrast door mysterieuz­e figuren, vuurshows en livemuziek. Deelnemers kunnen de wandeling aanvatten tussen 18 en 21u. Vooraf inschrijve­n via de site.

ZO 09/12

Kerstman in Herentals WWW.HERENTALS.BE

De kerstperio­de start zondag in Herentals met een traditione­le kerstmarkt op de Grote Markt. Van 14 tot 19u vindt u aan de noordkant van de Grote Markt kraampjes met leuke cadeautjes. Aan de zuidkant baten Herentalse vereniging­en kraampjes uit met hapjes en dranken. Ook de kerstman is van de partij: hij nodigt bezoekers uit om een ritje te maken in zijn koets.

ZO 09/12

Lopers op Geitencorr­ida WWW.ANTWERPEN.BE

De Geitencorr­ida - Memorial Jean Van Onselen is de vaste loopafspra­ak voor sportief Wilrijk. De 55ste editie van deze stratenloo­p vindt zondag plaats. De loopafstan­den variëren tussen 400 meter en 7,5 km. Start en aankomst liggen aan de Bist. Kinderen tot en met 12 jaar lopen gratis. Jongeren en volwassene­n betalen 5 euro vooraf of 7 euro ter plaatse. Inschrijve­n kan ter plekke tot 12u.

ZA 08/12 - MA 07/01

Etalagewan­deling in Lier WWW.KERST.UITINLIER.BE

Kerst in Lier staat, vanaf dit weekend, helemaal in het teken van Wonderland. Een heleboel etalages en het huis van de Kerstman worden omgetoverd tot een prachtig decor dat telkens een hoofdstuk uit het verhaal van Alice in Wonderland verbeeldt. Met een plannetje kan je een wandeling maken langs alle etalages om zo het verhaal te ontdekken. In het huisje van Felix Timmermans wachten dit weekend kindervert­ellingen. De kerstmarkt vindt plaats op de Grote Markt tussen 14 en 16 december. Op 15 december arriveert ook de Kerstman, die er zijn intrek neemt in een kersthuis.

 ?? FOTO RR ?? Uit de bol gaan op The Beast in de Waagnatie.
FOTO RR Uit de bol gaan op The Beast in de Waagnatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium