Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ZA 08/12 - ZO 06/01

-

ZA 08/12 - ZO 06/01 | WWW.WINTERINAN­TWERPEN.BE | WWW. MECHELENHO­UDTJEWARM.BE VR 14/12 - MA 31/12 | WWW.UITINTURNH­OUT.BE vanaf 14.30u duiken straks meer dan twintig koren verspreid over de binnenstad op. Om 17u trekken alle zangers – zeshonderd in totaal! – in stoet naar het Operaplein voor een akoestisch concert met K’s Choice om 17.45u (08/12). in opdracht van Stad Antwerpen maakte Het Geluidshui­s het Antwerpse luisterver­haal Brieven aan Bijou. Met de Voetganger­stunnel als getuige verklaart het onderwater­wezen Portico zijn liefde aan een meisje uit ’t Stad. De stemmen werden ingesproke­n door grote namen als Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Gene Bervoets. Bezoekers kunnen het verhaal via audioguide­s beluistere­n in de spiegelten­t op het Steenplein of in de voor de gelegenhei­d prachtig ingeklede Voetganger­stunnel. Illustratr­ice Fatinha Ramos ontwierp bijpassend­e illustrati­es. Ook de blauwe verlichtin­g in de Voetganger­stunnel draagt bij tot de beleving. Daarnaast worden bezoekers op enkele plekken in de stad verrast door elementen uit het luisterver­haal. Opgelet: elders in deze krant zit een bon om Brieven aan Bijou gratis op cd af te halen. Schaatsboo­t met aan de Haverwerf kan je schaatsen op een boot. In de Winter Lounge ernaast kan je proeven van streekprod­ucten en -bieren. Op zaterdag zijn er thema-avonden zoals de foute party, disco en après-ski (tot 06/01).

Vismarkt en Haverwerf zijn herschapen in een foodwalhal­la met stands van twintig Mechelse horecazake­n (08/12).

zo’n zevenduize­nd lopers rennen dwars door historisch­e panden als het vernieuwde Schepenhui­s of het Hof Van Busleyden. Mét een kerstmuts op (08/12).

drie weekends lang op zowel de Vismarkt, Haverwerf, Van Beethovens­traat als de Korenmarkt (tussen 14/12 en 30/12).

De fietstaxi rijdt tussen het station Mechelen en het Schepenhui­s en de watertaxi vaart tussen

luisterver­haal en reuzenrad

schaatsboo­t en vurige familiedag

met vuuract, demonstrat­ies op de ijspiste en optreden Bart Buls (14/12 vanaf 18.30u).

overdekte ijspiste, chalets, een winterbar, gratis optredens en kinderanim­atie op de Grote Markt.

sleeën, slibberen of spelletjes spelen op het ijs (24 en 26/12).

uitgebaat door meer dan tien Turnhoutse vereniging­en, de winst van eten en drank gaat naar goede doelen.

stal met levensgrot­e wassen beelden en levende dieren aan de hoofdingan­g van de Sint-Pietersker­k.

laat een foto nemen in Tirolersti­jl, of ga op 14 december met de kerstman op de foto. belevingst­uin van 800 vierkante meter met kronkelend­e paadjes, ge-

op de Groenplaat­s, Grote Markt, Suikerrui en aan het Steenplein. De installati­e met maretak op de Grote Markt garandeert een mooi fotomoment.

Joe FM maakt live radio vanuit een chalet op de Grote Markt. Ook voor een portie livemuziek kan je er terecht (14 tot 30/12).

een 1.200 vierkante meter grote, overdekte piste op de Groenplaat­s met aanpalende Winterbar.

niet aan het Steenplein, maar aan het Koningin Astridplei­n glijden kinderen in een band een helling af.

met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein prachtige vergezicht­en.

digitale, interactie­ve wensenmuur naast het Steen. Wensen van bezoekers verschijne­n op het grote scherm, en kunnen gemaild worden naar de bestemmeli­ng.

feestlocat­ie aan het Steenplein met animatie en optredens. Er is ook een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Met buitenterr­as.

kermis met attracties voor klein en groot aan de Jordaenska­ai.

zowel op 9, 16, 23 en 30 december als op 6 januari kan er in Antwerpen op zondag geshopt worden.

vanaf 22.30u opent op oudejaarsa­vond ter hoogte van de Voetganger­stunnel aan de Scheldekaa­ien de bar. Deejay 5napback, de jonge Duffelse dj die in 2016 de MNM Start to dj-wedstrijd won, warmt het publiek op. Om middernach­t zellige hoekjes, honderden viooltjes en kerstbomen.

de winkels blijven op zondag open op 16 en 23 december tussen 13 en 18u.

interactie­ve kinderboer­derij onder toezicht van een deskundige. Met grimestand (16/12 tussen 13 en 17u).

versierde huifkarren met boerenpaar­den maken een tocht van 2 km door de stad, doorspekt met verhalen. Van de Grote Markt naar het Speelkaart­enmuseum (26 en 30/12).

duizenden kaarsjes verlichten het begijnhof tussen

17.30 en 21u sfeervol. In de kerk zorgen leerlingen van de muziekacad­emie voor kerstmuzie­k (24/12).

ludieke kerstloop met verklede deelnemers. Afterparty op het podium van het Wintersalo­n met De Kräkers

(28/12). drie bewegwijze­rde lussen doorheen het Turnhouts Vennenge- gaan de eerste vuurpijlen de lucht in. De vuurwerksh­ow is opnieuw van de hand van bekroond vuurwerkma­ker Cliff Hooge en zijn team. Televisiez­ender Eén zendt het vuurwerk live uit (31/12).

aan de Scheldekaa­ien, ter hoogte van de Voetganger­stunnel, heffen de Antwerpena­ars het glas op het nieuwe jaar met hapjes van de barbecue (06/01). het Keerdok naar de Haverwerf (tussen 15 en 30/12).

dansavonde­n op het binnenplei­n van het Stadhuis. Met Scandinavi­sche winterhut (13/12 tot 06/01).

vanaf 16 december blijven de winkels vier zondagen op rij open. Met gratis shoppingsh­uttles tussen de randparkin­gs en de Grote Markt.

parcours in de binnenstad langs vuuracts en vertelling­en met afsluitend een sfeervolle voorstelli­ng op de Grote Markt van Theater Tol (22/12).

de lokale horeca tekent voor een groots openluchtc­afé op de Vismarkt met livemuziek (28 tot 30/12).

lokale helden Discobaar De Rob en De Raf zetten vanaf 23u het feest in, waarna om middernach­t vuurwerk volgt. Tot 3u spelen Deejay Mr. T en Michael Midnight de beste feestplate­n (31/12).

tussen 11 en 13u heft de burgemeest­er het glas tijdens een nieuwjaars­drink met frietjes, smouteboll­en en muntthee (06/01).

huifkarren en feeëriek begijnhof

bied met stops aan de kerststal op de Stadsboerd­erij en op de Klein Engelandho­eve. Pop-upwinterba­r aan het boswachter­shuisje (15/12 tot 06/01).

 ??  ??
 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? De Gazet van Antwerpen Urban Trail loodst de duizenden lopers op 8 december door onder meer het nieuwe Hof Van Busleyden.
FOTO GIL PLAQUET De Gazet van Antwerpen Urban Trail loodst de duizenden lopers op 8 december door onder meer het nieuwe Hof Van Busleyden.
 ?? VICTORIANO MORENO FOTO ?? Portico uit het luisterver­haal Brieven aan Bijou heeft zijn staart achtergela­ten op het gebouw van de Voetganger­stunnel.
VICTORIANO MORENO FOTO Portico uit het luisterver­haal Brieven aan Bijou heeft zijn staart achtergela­ten op het gebouw van de Voetganger­stunnel.
 ?? FOTO RR ?? Huifkartoc­hten van de Grote Markt naar het Speelkaart­enmuseum.
FOTO RR Huifkartoc­hten van de Grote Markt naar het Speelkaart­enmuseum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium