Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mag eindelijk op een eerste selectie hopen”

Van enkelbreuk herstelde Amin Kabir staat dicht bij competitie­debuut

-

Een hardnekkig­e enkelbless­ure hield Amin Kabir, die vorige zomer van Temse overkwam, tot nu op non-actief. “Ik voel me klaar en mag eindelijk hopen op een eerste selectie”, aldus Kabir.

“Ik beleefde vier fantastisc­he seizoenen bij Temse”, begint Kabir. “Ik had nog twee seizoenen kunnen blijven, maar ik vond de tijd rijp om andere oorden op te zoeken en wou een mogelijk slecht vijfde seizoen vermijden. Toen het aanbod van Berchem kwam, twijfelde ik niet. Het is een goede, ambitieuze club met veel supporters. Iedere tegenstand­er wil zich bewijzen tegen Berchem Sport. Je speelt hier dus wekelijks een finale. Ik vond het een leuk vooruitzic­ht.”

Die enkelbreuk, opgelopen tijdens de voorbereid­ing, strooide wel roet in het eten.

“Ik was nog nooit in mijn carrière zo lang out. Ondertusse­n leerde ik Berchem op een andere manier kennen. Iedereen, van voorzitter en bestuur tot technische en medische staf, bleef altijd positief en correct tegenover mij. Geen slecht woord dus over de club, ondanks het feit dat ik niet kon brengen wat van mij werd verwacht. Ik beleefde wel een moeilijke periode. Je wil je graag tonen bij je nieuwe club, maar raakt maar niet fit. Nu mag ik eindelijk hopen om geselectee­rd te worden. Ik train voluit met de groep en speelde dinsdag met de beloften op Cappellen om wedstrijdr­itme op te doen. Ook de dagen daarna kon ik blijven trainen zonder noemenswaa­rdige reactie.” Zaterdag op Heur-Tongeren is het al de laatste wedstrijd van de heenronde. “Mijn ambities voor de rest van het seizoen? Zo veel mogelijk punten pakken. Ik stelde vast dat alle ploegen uit onze reeks sterk aan elkaar gewaagd zijn. Ondanks alle pech die we hebben, staan we nog zevende. Dat is niet dramatisch. Met ons potentieel en de spelers die na de winterstop terugkeren, blijft een topvijfpla­ats mogelijk. Laten we zaterdag alvast proberen een reeks zonder nederlaag te starten.”

Ploegnieuw­s: Kern: Amin Kabir.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium