Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegnieuw­s:

-

City Pirates won dan wel in Duffel, maar het water blijft de Merksemnar­en aan de lippen staan. Om de degradatie af te wenden, rekenen ze onder meer op Stefan Delalieux, die zo goed als zeker aan zijn laatste seizoen bezig is.

“Vorig seizoen lieten enkele clubs uit de lagere reeksen van zich horen, maar ik heb toen besloten om dat niet te doen”, zegt Delalieux. “Ik wil mijn carrière bij City Pirates afsluiten, dat heb ik ook eerlijk naar de club toe gecommunic­eerd.”

De ervaren middenveld­er is niet alleen ‘al’ 34, privé en werk moeten ook nog leefbaar blijven. “Ik krijg het drukker, ja. Bovendien wil ik op een hoogtepunt afscheid nemen en niet afzakken. Met alle respect voor lagere ploegen, want daar lopen soms betere voetballer­s dan ik rond (lacht). Maar zeg nooit nooit.”

Eerst heeft hij nog heel wat werk aan de winkel. “Ik kan me niet inbeelden dat City Pirates zou degraderen. Maar het wordt een helse klus. Ik wist dat het minder zou kunnen lopen. Het zit wat meer tegen en de reeks is nog sterker. Maar dat we zo onderin zouden bengelen, dat had ik niet voorzien. De voorbije zes seizoenen zijn we erg verwend geweest, zodat onze situatie nu erg opvalt. Maar zakken zou alles wat we hebben opgebouwd tenietdoen.”

“Ik heb al veel nagedacht. Alles slaat tegen, het spel is minder, het vertrouwen is gezakt. De truc zal zijn de gulden middenweg te vinden: onszelf blijven, het plezant houden én bovenal hard werken. Ooit maakte ik hetzelfde mee bij Berchem. Er was geïnvestee­rd, want het honderdjar­ig bestaan moest een feestjaar worden, met liefst een titel. Maar tot in het slot moesten we vechten om erin te blijven. Die druk van toen is er niet bij City Pirates. Maar een degradatie zou pijn doen, voor het imago van deze prachtige club én voor de eigen jeugd. Weet je: een promotie draag je lang mee, maar een degradatie achtervolg­t je een heel leven.”

Dus moet er gewonnen worden tegen Hamme. “Winnen in Duffel leverde ons dure punten op. Maar die overgave, die strijd zullen we ook straks aan de dag moeten leggen. Hamme pakte 9 op 9 en staat dus ook onder zijn waarde. Het is aan ons om de druk weg te houden en niet te fixeren op één wedstrijd. We zullen bezetenhei­d aan de dag moeten leggen. Maar dit wordt wel moeilijker dan promoveren.”

Delalieux coacht de U7 in Merksem en wil later doorgroeie­n. “Ik weet niet of er een coach in mij zit. Wel bezetenhei­d. En soms zie ik dingen die ik zelf niet kan uitvoeren (lacht). Maar ik zal het doen zoals ik het als voetballer deed: helemaal onderin beginnen. Nu hoop ik niet onderin te moeten eindigen.” Kern:

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Stefan Delalieux geeft de supportes een na de zege in Duffel.
FOTO TOM GOYVAERTS Stefan Delalieux geeft de supportes een na de zege in Duffel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium