Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegnieuw­s:

-

Het Ternesse van voorzitter Walter Van Der Plaetsen ontvangt vanavond Leopoldsbu­rg. De voormalige bedrijfsle­ider liet de gemeentepo­litiek voor wat ze is en focust op zijn andere liefde, Ternesse. “Ik wil de jeugd en de eerste ploeg zo goed mogelijk verbinden”, zegt de inmiddels 78-jarige preses.

“We staan er goed voor”, zegt Van Der Plaetsen. “We hadden ook al wat pech, hé, met onder meer heel wat blessures. Maar de stress van vorig seizoen is weg. Gelukkig maar. Ik zie een goede groep, die nog hechter is dan vorig seizoen. Alleen vind ik sommige nieuwkomer­s nog te wisselvall­ig spelen. Niet iedereen voldoet. We incasseren minder goals, maar zelf scoren blijft lastig. Dat moet volgend seizoen beter. Ik ben erg tevreden over onze coach Sven Eeraerts. Hij is modern, profession­eel ook. Dat blijkt bijvoorbee­ld uit het feit dat hij de wedstrijde­n gaat laten filmen om dan te ontleden. De scouting gaat ook beter worden. Nee, ik mag niet klagen. Naar de komende jaren toe wil ik een vaste waarde in de reeks worden. Ik zie dat onze lichtingen U15 en U17 goed zijn, dat opent perspectie­ven.”

“De politiek zei ik na heel wat strubbelin­gen vaarwel. Nu heb ik nog alleen het voetbal. De combinatie politiek-Ternesse was te veel geworden.”

Van Der Plaetsen ziet de toekomst rooskleuri­g tegemoet. “We hebben al een kloofje met de ploegen onderaan het klassement. Toch wil ik snel nog eens winnen, liefst al tegen Leopoldsbu­rg. Op termijn moeten we versterkin­gen halen, op de flanken en voorin.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium