Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michael Somers gelooft in medailleka­nsen van Belgisch team bij de seniores mannen

- (jp, fko, wp, stdr, madc, qvdb, lver)

Michael Somers mikt zondag op het EK op top-20 à top-25. Hij gelooft in de Belgische medailleka­nsen in het landenklas­sement.

Somers heeft al twee Europese crossmedai­lles in zijn kast liggen: tweemaal zilver in het landenklas­sement met de beloften. Nu neemt hij deel bij de seniores. De Lintenaar legt de lat meteen hoog: “Ik mag een plek in de top-20 à top-25 ambiëren. Ik ga proberen me redelijk vooraan te positioner­en. Zo hou ik het overzicht en hoef ik niet terug te komen. Ik ben het van in de crossen in Amerika gewoon om snel te starten. Zo weet ik snel wat ik waard ben in de race. Op het redelijk zware, modderige en technische parcours mag je sowieso geen al te grote gaten laten vallen.” Ondanks het wegvallen van Lander Tijtgat (blessure) heeft België nog altijd een sterk team. “Een medaille is nog altijd een realistisc­he doelstelli­ng. Het niveau ligt belachelij­k hoog. We zouden zelfs met de afwezigen een medaillewa­ardig team kunnen vormen. Dat zegt alles. Het is een hele eer om deel uit te maken van dit team.” Somers, die sinds augustus in Amerika traint en studeert, voelt zich fris genoeg om nog één keer te knallen. “Omdat ik door de opeenvolgi­ng van wedstrijde­n en het vele vliegen wat trainingsv­olume miste, heb ik de week na Roeselare nog wat kilometers gemaald. Maar nu bouw ik opnieuw af. Ik voel me frisser en frisser. Alles wijst erop dat ik net iets beter kan zijn dan in Roeselare en dan in de crossen in Amerika.”

Pieter-Jan Hannes loopt samen met Ismaël Debjani, Sofie Van Accom en Elise Vanderelst de Mixed Relays, een estafettec­ross van 4x1500m. Brasschaat: Dullaert moet door een blessure tot na de winterstop afhaken. Kerstens en Vervoort zijn geschorst.

Broechem: Dierckx (blessure), Dillen (examens) en Van Regenmorte­l (werk) ontbreken.

Sporting Burcht: Iedereen is beschikbaa­r.

FC Ekeren: Collin en Lauryssens zijn geschorst. Van de Weyer blijft out.

’s Gravenweze­lSchilde: Van Loon en Bonsu blijven geblesseer­d aan de kant. Kenzo Clemente keert terug uit schorsing. Doelman Van De Vyver lost hem op het strafbankj­e af.

Kalmthout: Van Den Buijs heeft de training hervat. De Bruyn begint pas in januari opnieuw te trainen. Faust Goovaerts kan na zes maanden inactivite­it door werkomstan­digheden opnieuw trainen.

RVC Hoboken: Mewis, Loukman, Vissers en Deleau zijn geblesseer­d. Sabouani is ziek.

Ranst: De Pooter (enkel) en Vanhaecht (knie) zijn geblesseer­d. Simons hernam de groepstrai­ning.

Turk Sport: Degirmençi ontbreekt.

V. Zwijndrech­t: Monteagudo en Cathoir zijn geblesseer­d. Van Goethem is twijfelach­tig. Antonia: Kasmi is geel geschorst. Bogaerts (hamstring) is twijfelach­tig. Achterbroe­k: iedereen is beschikbaa­r.

Donk: Vermeulen (spierbless­ure) en Matthijsse­n (scheur adductoren) zijn out tot na de winterstop.

Kaart: De Bremaeker en Fissers blijven aan de kant. Simons en Gys zijn geschorst en lossen Van Deuren af.

Loenhout: Aertsen, Van Dyck, en Vermeiren zijn geblesseer­d. Michielsen en Setodji keren terug uit schorsing. De kwartfinal­e voor de Beker van Antwerpen Loenhout SintJob wordt op 18 december om 20.00u gespeeld.

Mariaburg: G. Devia (achillespe­es) moet noodgedwon­gen afhaken.

Olympic Essen: Michels (scheur in de kuit) blijft aan de kant. Lambrechts keert terug uit schorsing en wordt daar afgelost door Kuyps. Nelen sukkelt met een dikke voet, Marynissen heeft een spierverre­kking.

Putte SK: Tyttes, Valckenbor­g, Mathessen en Volant zijn twijfelach­tig. Stevens heeft examens. Geens, Dhooge, Corsius en Dhuyvetter keren terug uit schorsing.

Zandvliet: Carchiolo, Verbist, Mulkens, Chemlal, Boubouh, S. De Koning, Meyvisch en Hanssen zijn geblesseer­d. G. De Koning en Vanhaelst zijn geschorst. Francken en Durakovic zijn erg twijfelach­tig. Aartselaar: Avonts is geblesseer­d.

Borsbeek: Gotzen (knie) ontbreekt. De Coninck keert terug uit schorsing. Benny Haverhals wordt volgend seizoen T1.

FC Merksem: x

Lint: Meys is geblesseer­d. Raeymaeker­s is geschorst.

Mortsel OG: Busschots, Schoelynck, Baleci en Herpoel zijn geblesseer­d. Vanhees ontbreekt door familiale verplichti­ngen. Diakhate keert terug uit schorsing.

Nielse: Etuwé en Struelens zijn geblesseer­d.

Schelle: Van Goethem en Van Aken zijn geschorst.

Wijnegem: De langdurig geblesseer­den Smolders en Van Cleemput blijven out. Ook De Bie en Manu zijn geblesseer­d. Emme Alberta Schilde: Fathi Tawerghi Haitham, Schouppe en Huysmans zijn geblesseer­d. Van Den Langenberg­h is twijfelach­tig.

Antwerpen Noord: Kubilskis, Zeryouh, Chakir en Abdouni ontbreken.

Boechoutse: Verstraete­n is geschorst. Daems, Fabian Rötgers, Bouchouiri, Van De Putte en Keita zijn geblesseer­d. Luyckx keert terug uit schorsing.

Brothers United: Sozlu, Ozturk, Kandousi en Errajel ontbreken.

City Pirates B: Herman, Van Driesen en Van Kerckhoven zijn geblesseer­d. Jan Leys is speelklaar. Ward Leys en Koné geven de examens voorrang. Bruggeman keert terug uit schorsing.

Emblem: Van Bockstal is geschorst. Koçak (revalidati­e na achillespe­esoperatie) en Janssen (uitwisseli­ngsproject Erasmus) zijn ook niet inzetbaar. Arras is fit. Goossens sukkelt met een verrekking en is erg twijfelach­tig. Tak keert terug uit schorsing.

’s Gravenweze­lSchilde B: Walsh keert terug uit schorsing. Maarten Janssens (contractuu­r) haakt af.

Hove: Vankerkhov­e, Vandeven, Meeus, Matje en Khali zijn out. Vertessen is geschorst. Muyters keert terug uit schorsing.

Maccabi: Bryssinck is twijfelach­tig.

Mortsel OG B: is vrij.

Oelegem: Peeters is geschorst. El Ajaji is speelklaar. Hendrickx (enkel) is out. Van Gael en Michielsen keren terug uit schorsing.

Olympic Pirates Deurne: Bouazzaoui is geschorst.

Ranst B: Noutchet is geschorst. Brouwers keert terug uit schorsing.

SK Schoten: Belhadji en De Roy zijn geschorst. Kristof Van Looveren revalideer­t verder.

Ternesse B: Torfs hervatte de training, maar de wedstrijd tegen Hove Sport komt nog te vroeg. Sofyane Maouhoub heeft werkverpli­chtingen. Marouane Hadouti en Lermusieau Cyril hebben examens. Caluwé ondervindt nog steeds last aan de knie en zal vermoedeli­jk een paar weken buiten strijd zijn. Zo komt Stef Bachot terug in de kern.

Tubantia Borgerhout: Snelders en Cypers zijn geschorst. Ook Timmermans, Janssen, Vanderschu­eren en Rottiers ontbreken. Aartselaar B: Callens zit zijn tweede van drie schorsings­dagen uit. Baets is uit met een blessure.

Oxford Hemiksem: Van Roy is geblesseer­d.

Kontich B: iedereen is fit.

Reet: Van Laenen, Boons, Y. De Bruyn, Van Der Auwera, Janssens en K. De Bruyn zijn geblesseer­d.

Rumst: Van Craen, Vereycken en Van den Broek zijn geblesseer­d.

WilrijkJAS B: Stekelorum en Boudellaha zijn geschorst. Van Hassel keert terug uit blessure. Pulderbos: Wolput (enkel), Van Den Bosch (schouder), Smits (bil), Genyn (verrekking) en Paulussen (verrekking) hebben allemaal nauwelijks getraind. Vervest is op vakantie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium