Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zou zonde zijn, mochten we Wims dossierken­nis niet gebruiken”

Ex-wielerkamp­ioen Edwig Van Hooydonck (Open Vld) geeft plaats in gemeentera­ad door aan partijgeno­ot

- NEEL VERMEIREN

Als lijstduwer was Edwig Van Hooydonck (Open Vld) rechtstree­ks gekozen voor de nieuwe Wuustwezel­se gemeentera­ad. Maar hij geeft zijn plaats af aan opvolger Wim Vorsselman­s. “Die heeft een grotere dossierken­nis dan ik.”

“Ik voel me heel vereerd dat de inwoners van onze gemeente me voor de vierde opeenvolge­nde keer hebben gekozen als raadslid”, start Edwig Van Hooydonck zijn betoog.

“Mijn politieke carrière begon op 1 januari 2000. Ik kon toen nog wel teren op mijn faam als beroepsren­ner, nu kent de jeugd mij niet meer. Toch behaalde ik ook dit keer nog voldoende voorkeurst­emmen. Maar Open Vld heeft nog maar twee zetels in de raad. Lijsttrekk­er Jasmijn Meirsman en ikzelf werden verkozen. Jasmijn is nieuw. Samen met Wim Vorsselman­s kan zij een uitstekend duo vormen. Wim is een echte dossiervre­ter. Het zou zonde zijn dat zijn kennis verloren gaat.” Een tweede reden is dat Van Hooydonck het bijzonder druk heeft als vertegenwo­ordiger van Constructi­ewerken Jef Leonard, dat onder andere veranda’s, ramen en deuren produceert. “Ik haalde dit jaar al honderd projecten binnen. Ik ben er dagelijks mee bezig. Dat vergt veel energie. Daar nog eens mijn politieke verantwoor­delijkheid bijnemen, werd me heel zwaar. Ik moest écht op de rem gaan staan. Ik zit bijvoorbee­ld niet op sociale

Edwig Van Hooydonck

media. Ik begrijp niet dat mensen daar tijd voor hebben.” Edwig doet zijn job bij Jef Leonard heel graag. “Ik kom met veel mensen in contact. Projecten mee realiseren, de beste oplossing voor onze klanten zoeken en de planning mee opstellen: het is echt mijn ding.”

Edwig heeft uit zijn taak als raadslid wel veel voldoening gehaald. “Zo heb ik mijn steentje bijgedrage­n tot de realisatie van het sportpark in Gooreind, veilige fietsverbi­ndingen, de trilstroke­n

bijna ex-raadslid ‘‘Ik heb het razend druk. Ik haalde dit jaar al honderd projecten binnen.”

op de Bredabaan en de infrastruc­tuur voor de hondenclub, de ruiters en het tennis op het Kattegat.”

Topsecreta­ris

Edwig had graag een coalitie tussen CD&V en Open Vld tot stand zien komen. “Maar ik had geen ambitie om schepen voor Sport te worden, want dat is eigenlijk een fulltime job en ik hou te veel van mijn werk bij Leonard.” Van Hooydonck vindt het wel spijtig dat zijn voorstel om een ronde van Wuustwezel voor jonge rennertjes te organisere­n, werd afgeschote­n. Hij wil zich verder blijven inzetten voor club Hoop op Zege en de G-sporters en hoopt een aankomst van de Binckbank Tour naar Wuustwezel te halen. Edwig is ook secretaris Luc Loos erg dankbaar. “Hij is enorm begaan met het reilen en zeilen in de gemeente. Iedereen die hem om informatie vraagt, wordt op een vriendelij­ke manier geholpen. Voor hem doe ik mijn petje af.” Fietstocht­en maken doet Edwig niet meer. “Ik ben nu een echte wandelaar. Ik probeer over een hele week een marathon bij elkaar te wandelen. Zo houd ik mijn gewicht onder controle.”

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Edwig Van Hooydonck zit tegenwoord­ig in de constructi­esector en levert deuren en ramen op maat.
FOTO NEEL VERMEIREN Edwig Van Hooydonck zit tegenwoord­ig in de constructi­esector en levert deuren en ramen op maat.
 ?? FOTO VW ??
FOTO VW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium