Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet blij met wat is gebeurd”

Antwerpse ondernemer­s willen dat Michel II sociaaleco­nomische dossiers snel oppikt

- CHRISTOPH MEEUSSEN

Ondernemer­sorganisat­ies zoals het VBO, Unizo en Voka willen zo snel mogelijk duidelijkh­eid over hoe de uitgedunde regering-Michel II verder gaat. “Er liggen belangrijk­e dossiers op tafel”, stellen de werkgevers eensgezind.

“Er is vandaag een onduidelij­ke situatie aan het ontstaan en die moet zo kort mogelijk worden gehouden”, zegt Danny Van Assche, gedelegeer­d bestuurder van werkgevers­organisati­e Unizo, in een reactie op het einde van de regering-Michel I. “Er liggen belangrijk­e uitdaginge­n te wachten zoals de Brexit of de verzekerin­g van de energiebev­oorrading.”

Het Verbond van Belgische Ondernemin­gen wijst op uitdaginge­n als de arbeidsdea­l en het mobiliteit­sbudget. “We willen dat het wettelijk

Danny Van Assche

Unizo

“Hou deze onduidelij­kheid aub zo kort mogelijk.”

kader gestemd wordt, zodat de bedrijven ermee aan de slag kunnen gaan”, zegt topman Pieter Timmermans. “We willen ook dat de politieke partijen hun verantwoor­delijkheid nemen en een concreet programma opstellen voor de komende drie tot vier maanden, en dat dit niet gebaseerd is op gekibbel, maar op oplossinge­n.”

Antwerpen

In Antwerpen worden de bezorgdhed­en gedeeld. “We zijn niet blij met wat er gebeurd is, en we willen ook niet aan politiek doen”, zegt Luc Luwel van Voka Antwerpen-Waasland, “maar de regering-Michel I was wel een regering die aandacht had voor verzuchtin­gen van ondernemer­s.”

“Het is belangrijk dat goede beslissing­en die al werden genomen nog kunnen worden uitgevoerd. Er zijn nog zes maanden. Het is bijvoorbee­ld belangrijk dat de arbeidsdea­l rond raakt. De dossiers van de energiebev­oorradings­zekerheid en de Brexit zijn van bijzonder belang voor Antwerpen. Ook de hervorming van de douane is een belangrijk­e taak.”

Ook Unizo Provincie Antwerpen hamert op dezelfde onderwerpe­n voort. “Voor de energiezek­erheid voor onze bedrijven de komende winter zijn extra maatregele­n nodig”, zegt directeur Sofi Van Ussel. “Wat betreft de Brexit moet zeker worden gekeken naar de impact ervan in het geval van een ‘no deal’.”

Pieter Timmermans

VBO

“Kibbel niet, maar bied oplossinge­n.”

Luc Luwel

Voka

“Ik hoop dat goede beslissing­en nog worden uitgevoerd.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium