Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit moet een feest zijn waar iedereen van kan genieten”

Sinterklaa­s en zijn roetpieten zorgen bij jongerenor­ganisatie Kilalo voor inclusief kinderfees­t

-

Kilalo, de jeugdorgan­isatie voor kinderen met Afrikaanse roots, organiseer­de afgelopen weekend een inclusief Sinterklaa­sfeest, mét roetpieten. “Gelukkig kwamen ze nog naar hier”, zegt Shanayah (8) uit Merksem. “Want toen ze op school langskwame­n, was ik net ziek.”

Het was waarschijn­lijk een van zijn laatste bezoeken van dit kalenderja­ar, maar daarom verliep het bezoek van Sinterklaa­s afgelopen zaterdag aan Kilalo, een jeugdorgan­isatie voor kinderen en jongeren met Afrikaanse roots, niet minder feestelijk. Al was er toch een kleine kink in de kabel. Sinterklaa­s was namelijk zijn pieten kwijt. Kilalo en Hand in Hand vzw schoten te hulp en zetten een heuse zoektocht op poten. En wie zoekt, die vindt… Vier gekke en enthousias­te roetpieten verschenen op het appel. “Sinterklaa­s moet een feest zijn waar iedereen van kan genieten”, zegt Hélèn Mpola Mbaya van Kilalo. “Daarom dat we het zo belangrijk vinden om een inclusief kinderfees­t te organisere­n. En de roetpiet is hiervoor een goed alternatie­f voor de traditione­le Zwarte Piet.”

“Hartstikke leuk”

Iets na de middag kwamen tientallen kinderen afgezakt naar het lokaal van Kilalo in de Herrystraa­t in Deurne, waar ze zowel brieven als tekeningen maakten om de Sint en zijn roetpieten hartelijk welkom te heten. Ook Shanayah Ngo Ngo (8) en haar mama Nouschka Mbambi uit Merksem waren van de partij.

“Donderdag was de Sint op school geweest, maar ik zat ziek thuis”, vertelt Shanayah. “Gelukkig komt hij vandaag ook naar hier. Ik heb speciaal een brief geschreven en een tekening voor hem ge-

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? De Sint kreeg van elk kind een brief of een tekening.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE De Sint kreeg van elk kind een brief of een tekening.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium