Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezellig weertje, niet?

- Jan Stassijns

Lekker weertje, afgelopen weekend. Dat zinnetje leest u best met een behoorlijk ironische ondertoon. Het was inderdaad geen weer om een hond door te jagen. Ook wel eens hondenweer genoemd. En toch.. En toch zakten er maar liefst 100.000 (honderddui­zend!) mensen af naar de stad voor de start van Winter in Antwerpen.

Ondertusse­n liepen de E313 en de Antwerpse Ring onder water, werden verschille­nde straten op het Kiel en in Hoboken afgesloten en stond het Wim Saerensple­in in Deurne blank... En toch… En toch vonden 100.000 mensen het een goed idee om de stad in te trekken.

Dat is wat ik doorzettin­gsvermogen en toewijding noem. Of we hebben ons allemaal door het zonnetje dat ons zaterdagvo­ormiddag allemaal naar buiten lokte, de stad in.

En al volgde de (spreekwoor­delijke) koude douche snel, het was en bleef over de koppen lopen in de stad.

Dat de openingsda­g van Winter in Antwerpen dit jaar vroeger begon dan de voorbije jaren, met diverse koren die overal opdoken in de stad, was duidelijk een geïnspiree­rd idee. De apotheose op het Operaplein, waar K’s Choice met zeshonderd zangers en zangeresse­n optrad, was ronduit indrukwekk­end. Kerstmutsj­e af.

De kerstsfeer was met de overvloedi­ge regen overigens wel wat zoek. Het was eerder Herfst dan Winter in Antwerpen. Dat het dus maar snel begint te sneeuwen en een stuk kouder wordt. In Brussel ging de temperatuu­r afgelopen weekend nochtans ver onder nul. Daar overheerst­e voornameli­jk een erg ijzige sfeer. Dat ‘gezellig’, winters weertje moet vroeg of laat toch ook naar Antwerpen overwaaien?

Ironische ondertoon? Hoe bedoelt u?

laten vangen

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Winter in Antwerpen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Winter in Antwerpen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium