Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“zestig procent balbezit en 26 kansen, dan ben je niet lamgelegd”

- (mg)

Nee, ondanks vier thuismatch­en zonder zege – 1-1 tegen Besiktas, 1-1 tegen Club Brugge, 1-2 tegen Cercle Brugge en nu weer 1-1 tegen Kortrijk – heeft Genk geen nieuw thuiscompl­ex. Coach Philippe Clement was er na het gelijkspel tegen Kortrijk als de kippen bij om die perceptie de kop in te drukken. Want Genk had dan wel de handen vol met Kortrijk, maar pakte uit met niet minder dan 26 doelpoging­en. Daarvan werden er echter slechts zeven tussen het doelkader gemikt. “We sprongen gewoon onvoldoend­e efficiënt met onze kansen om. Al moet je er wel bij vermelden dat we het doel vaak slechts heel nipt misten. Bovendien speelde Kaminski een prima match”, klonk het bij Clement.

Harder verdedigen

De ontgoochel­ing in het stadion was nadien groot. Het publiek ziet Genk tenslotte als titelkandi­daat, een gelijkspel voelt aan als een nederlaag. “Je kan niet verwachten dat we elke match met meerdere goals verschil gaan winnen. Een ploeg als Kortrijk knokt voor een plaats in Play-off 1 en is dat ook waard. Zij hebben veel kwaliteit en toch hadden we bijna 60% balbezit en was de kansenverh­ouding 26-7. Het is dus ook niet zo dat ze ons hebben kunnen lamleggen.”

De gelijkmake­r op slag van rust zat Clement wél hoog. “Je mag je niet met drie man door één tegenstrev­er laten opzijzette­n op de eigen doellijn. We verdedigen daar niet hard genoeg. Daar moeten we absoluut nog stappen zetten, willen we minder punten laten liggen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Clement slaat een praatje met Uronen.
FOTO PHOTO NEWS Clement slaat een praatje met Uronen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium