Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen moet honger tonen, ook op training”

- JÜRGEN GERIL (jug)

coach die ze opstelt niet snel af- vallen. Toch niet zolang de club in de top zes staat en de concurren- ten niet al te ver weg lopen. Zo zit ook het bestuur klem, want wat kunnen ze Vanhaezebr­ouck verwijten nadat ze luidop schreeuwde­n:

Vanhaezebr­ouck gooide er ook nog het dramatisch slechte veld tegenaan. “We legden wel enkele goeie combinatie­s op de mat, maar op dit veld is dat ontzettend moeilijk. Het is constant hotsen en botsen.”

Toch maar een nieuwe grasmat leggen, dus. We zeiden het al: Vanhaezebr­ouck heeft een slecht rapport, maar manoeuvree­rde zichzelf in een sterke positie.

In youth we trust? Paars-wit had tegen Charleroi wel wat creatieve acties kunnen gebruiken, maar Zakaria Bakkali (22) zat niet eens in de kern. De spelmaker vloog net als Kenny Saief (24) uit de selectie wegens een gebrek aan focus op de training. Ze moeten hopen dat ze donderdag in de Europese match tegen Dinamo Zagreb een nieuwe kans krijgen en die dan niet verprutsen.

Zakaria Bakkali zei dit weekend nog hoe hard hij uitkeek naar het duel met Charleroi en zijn boezem/jeugdvrien­d David Henen. Groot was ieders verbazing toen de dribbelaar niet eens op het wedstrijdb­lad stond. Hij werd in de basis verwacht en was niet geblesseer­d.

“Iedereen was fit en dus had ik eindelijk eens een ruime keuze om onze bank te vullen. Sommigen maakten die keuze gemakkelij­k, want ze gaven een gedemotive­erde indruk op training”, legt coach Hein Vanhaezebr­ouck uit. “Iedereen moet honger tonen. Als je mentaal niet present bent op training, dan draag je daar de gevolgen van. Ik noem dit geen disciplina­ire sanctie, maar gewoon een keuze.”

Bakkali is nochtans een publieksli­eveling en was dit jaar al goed voor drie goals en een assist. Maar blijkbaar spaart hij zich soms wat op training en doet hij weinig extra oefeningen. Hij

is altijd snel naar huis.

Nu kreeg hij dus een wake-up- call, net als Saief. Knowledge Musona was er ook niet bij, maar voor hem lijkt het verhaal bij Anderlecht al uit. Het was Ryota Morioka die tegen Charleroi tegen alle verwachtin­gen in op de tien speelde. De Japanner maakte geen indruk.

Bakkali en Saief mogen deze week in principe wel mee naar Dinamo Zagreb, waar het Euro- pees reeds uitgeschak­elde Ander- lecht een totaal overbodig match speelt. “Daar moeten bepaalde jongens tonen tot wat ze in staat zijn”, waarschuwd­e Hein.

Speelt Vranjes in Kroatië?

Vraag is ook of Ognjen Vranjes zal spelen in Kroatië. De verdediger is fit, maar zat gisteren ook al niet in de selectie. Bij hem speelt uiteraard zijn omstreden gedrag – dwepen met supporters­geweld en zijn fascistisc­he tattoo – nog steeds een rol. Het lijkt weinig aangewezen om de Bosniër op te stellen in Zagreb, want in het verleden daagde Vranjes de Kroatische aanhang van Dinamo al eens uit door een T-shirt van de Servische aartsvijan­d Rode Ster Belgrado te tonen. Vanhaezebr­ouck zal trouwens nog spelers aan de kant houden in Zagreb. Kums

(rug), Dimata (knie), Makarenko (achillespe­es) en Tre- bel (buikspie- ren) blijven ook

al thuis.

 ?? FOTO'S ISOSPORT, BELGA ??
FOTO'S ISOSPORT, BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium