Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Carnaval

-

“En op het Kiel, is ’t carnaval! En op het Kiel is ’t carnaval!” Het was nog maar de eerste keer dit seizoen dat het bekende deuntje van de Beerschots­upporters door het Olympisch Stadion galmde. De plenzende regen kon de feeststemm­ing niet drukken, Beerschot Wilrijk veegde zaterdagav­ond de vloer aan met een niet eens zo zwak Tubeke. Enkele opvallende cijfers: het is al meer dan twee jaar geleden dat Tubeke nog eens vijf doelpunten moest slikken in een competitie­wedstrijd. Het is ook al ruim een jaar geleden dat Beerschot Wilrijk zelf nog eens vijf ballen in het mandje wist te leggen. En het was nog maar de tweede keer sinds de terugkeer naar het profession­ele voetbal dat Beerschot Wilrijk vijf doelpunten kon maken in een wedstrijd. Een 52zege tegen het ‘kleine’ Tubeke is dus zeker geen evidentie.

Beerschot Wilrijk speelde zaterdagav­ond zijn beste competitie­wedstrijd sinds de openingssp­eeldag, toen het tegen datzelfde Tubeke een 13voorspro­ng nog te grabbel had gegooid. Zelfs zonder een hele rist geblesseer­den en twee geschorste basispionn­en hadden de troepen van Stijn Vreven geen kind aan de WaalsBraba­nders. Dante Vanzeir was zaterdagav­ond de exponent van een ontketende spelersgro­ep. In de competitie lieten de Kielse Ratten intussen een straffe 25 op 33 optekenen, in eigen huis pakten ze de voorbije maanden zelfs 15 op 15. Beerschot Wilrijk blijft zo de fiere leider in de tweede periode in 1B. En het heeft alles in eigen hand, want eerste achtervolg­er KV Mechelen moet eind januari nog naar het Kiel afzakken.

Tot zover de hoerastemm­ing. Want er zijn ook werkpunten. Ondanks het veldoverwi­cht en de snelle 30voorspro­ng kende Beerschot Wilrijk in het begin van de tweede helft toch weer een klein dipje. Tubeke kon tegenscore­n en er sloop twijfel in het elftal. Het is haast symptomati­sch voor deze ploeg dat ze in een relatief makkelijke wedstrijd toch weer even moet bibberen. Het frustreert Stijn Vreven mateloos. Maar het was dit weekend slechts een kleine domper op de feestvreug­de.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium