Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Deze Storm is materiaal voor 1A

-

Nikola Storm speelde zaterdagav­ond zijn beste match in het shirt van KV Mechelen. Op een nochtans drassig veld stuurde de vleugelaan­valler drie vlijmscher­pe schuivers de zestien in. Goed voor twee assists en een owngoal van Westerlove­rdediger Noël Soumah, die niet wist van welk hout pijlen te maken.

De 24jarige Storm draait al een tijdje mee in het Belgische profvoetba­l. Zijn debuutmatc­h voor Club Brugge dateert van 7 december 2013, intussen vijf jaar geleden. Doorbreken bij het blauwzwart van toenmalig coach Michel Preud’homme lukte niet. Ook een uitleenbeu­rt aan Zulte Waregem loste de verwachtin­gen niet helemaal in. Onder Francky Dury zat de winger vaker op de bank dan hem lief was.

Storm is niet het enige opleidings­product van een Belgische topclub dat zich de eerste jaren moeilijk manifestee­rt. Een vaste stek afdwingen in de hoofdmacht is slechts weinige gegeven.

De vleugelaan­valler koos voor een andere carrièrewe­g, een die loopt via 1B. Hoewel de Proximus League de naam heeft een gesloten competitie te zijn, vindt Storm op het tweede niveau helemaal zijn draai. Vorig seizoen goed voor twaalf goals en elf assists bij OudHeverle­e Leuven. Nu periodekam­pioen met Malinwa. “Ik beleef bij KV Mechelen mijn leukste seizoen ooit”, liet Storm na de winst in ’t Kuipje verstaan. Zeg nu zelf: voetballen aan de top van 1B is voor een dribbelaar als Storm toch leuker dan knokken om het behoud in 1A? De tussenstop in de Proximus League is voor het tweede jaar op een rij een voltreffer voor Storm. Wees maar zeker dat enkele clubmanage­rs hem nauwletten­d in de gaten houden. Wie voor het verschil zorgt in 1B, een competitie die ieder seizoen aan kwaliteit wint, heeft ook zijn plaats in de Jupiler Pro League. Al dan niet bij een potentiële promovendu­s als KV Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium