Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ivorianen Bagayoko en Togui maken wederoptre­den

- DIEDERIK GEYPEN (ydb, dige)

KV Mechelen kleurde in ‘t Kuipje weer een beetje Ivoriaans. Bagayoko mocht door de blessure van Van Cleemput en de schorsing van Lemoine voor het eerst sinds 30 oktober nog eens in de basis starten. Ook voor Togui moeten we al tot diezelfde 30e oktober teruggaan voor zijn laatste optreden, toen hij in Tubeke uitviel met een verstuikte enkel.

“Mentaal was het geen leuke periode, maar als profvoetba­ller moet je daar mee kunnen omgaan”, reageerde Bagayoko. “Ik praat vaak met de coach en ik weet dat hij meer van mij verlangt. Zo moet ik offensief meer kunnen bijbrengen. Op één afstandssc­hot na is dat niet echt gelukt. Al zat de staat van het veld er ook voor veel tussen.”

Of hij Vrancken overtuigd heeft met zijn prestatie, weet hij niet. “Ik ben nooit tevreden over mijn wedstrijd. Zelfs niet als ik vijf keer zou scoren. Het kan altijd beter. Dat klinkt erg veeleisend, maar zo hoort het. Een voetbalcar­rière duurt 15 of 20 jaar. Daarin moet je álles geven. Relaxen kan je nadien nog genoeg.”

Ook voor zijn ploegmakke­r William Togui kwam er dus een einde aan bijna zes weken tandenknar­send te moeten toekijken. Hersteld van een enkelverst­uiking mocht hij zaterdag ruim tien minuten voor tijd Igor De Camargo komen vervangen. De zompige grasmat in Westerlo moet hem toch enige angst hebben ingeboezem­d, want de staat van het veld was vergelijkb­aar met die van Tubeke eind oktober, toen hij met zijn voet in een aardkluit bleef steken. “Het was een korte invalbeurt, maar ze was heel belangrijk voor mij”, reageerde de Ivoriaan. “Toen ik in Tubeke geblesseer­d uitviel, heb ik serieus gevloekt. De ploeg draaide op volle toeren, ik speelde alles en werd steeds beslissend­er. Net op zo’n moment uitvallen, dat was mentaal niet makkelijk. Gelukkig is deze periode nu ten einde gekomen.”

Met Engvall en De Camargo voor de tweede keer op een rij op het scoreblad, is de concurrent­ie voorin érg scherp. “Ik zie hen niet als concurrent­en”, zegt Togui. “We hebben allemaal hetzelfde doel: KV Mechelen weer naar eerste brengen. Winnen, dat is het enige wat telt. Ik heb hen dan ook meteen gefelicite­erd met hun doelpunten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium