Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nieuwkomer­s moeten wel meteen in ons systeem passen”

- (kugu)

Trainer Urbain Spaenhoven kende een vruchtbare week op het Lisp met de aanwerving van Marvin Ogunjimi en Hannes Smolders én de uitzege bij Oudenaarde. Die houdt Lierse Kempenzone­n op de vierde plaats en doet de Pallieters dichter bij het derde geklasseer­de Virton sluipen.

“Virton komt uitgereken­d dit weekend naar Lier afgezakt en we kunnen die partij nu toch in iets meer comfortabe­le omstandigh­eden aanvatten”, stelt Urbain Spaenhoven. “We hadden als groep nood aan een eerste 6 op 6. Te vaak ging het met ups en downs, maar een ploeg met ambitie moet een keer de toon kunnen zetten. We werkten de ganse week op de veldbezett­ing en het groepsgevo­el. Dinsdag trokken we op teambuildi­ng. Dat zal in de toekomst nog meer gebeuren. De spelers moeten nog meer naar elkaar toegroeien.”

Explosivit­eit gezocht

Een groep die na de jaarwissel­ing al zeker gespijsd wordt met Marvin Ogunjimi (31) en Hannes Smolders (20). Twee transfers waarin Spaenhoven een hand heeft.

“Opportunit­eiten die we niet mochten laten liggen”, voegt hij toe. “Ogunjimi is een hele tijd uit beeld verdwenen in België en zwierf de wereld rond. Hij wil het nu opnieuw in eigen land proberen en verdient een tweede kans. Hij is gemotiveer­d, linksvoeti­g en kan wat bijbrengen. Dat geldt trouwens ook voor Hannes Smolders. Een beloftevol­le verdediger die hier in Lier voor de leeuwen zal gegooid worden. Hij was flink gegeerd, maar zal de kans krijgen om stappen te zetten. Intussen speuren we nog verder. We kunnen zeker nog wat explosivit­eit in onze kern gebruiken. Maar we zien wel welke opties de komende dagen en weken ons pad kruisen. Er is één grote vereiste: alle nieuwkomer­s moeten passen in ons systeem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium