Gazet van Antwerpen Stad en Rand

België moet barrages spelen tegen Pakistan

Ruime zege tegen Zuid-Afrika volstaat (nog) niet voor kwartfinal­es

- Belg Zuid-Afrika

Omdat België door zijn ongunstige­r doelsaldo groepswins­t aan India moet laten, speelt het morgen (12.15u) een barragewed­strijd tegen Pakistan voor een plek bij de laatste acht.

De Red Lions wonnen zaterdag met 5-1 van Zuid-Afrika hun laatste poulematch, maar kwamen wel al na 36 seconden op achterstan­d door een defensieve uitschuive­r. Die povere aanhef zorgde voor een kritische noot bij Simon Gougnard, doelpunten­maker en Man van de Match. “Als het vanaf dinsdag over rechtstree­kse uitschakel­ing gaat en we tegen betere tegenstand­ers uitkomen, mogen we niet meer zo slordig spelen.”

Nieuweling­en inpassen

Na de inleidende schermutse­lingen uit de poulefase – waaruit drie van de vier teams uit elke groep doorstoten – begint het WK deze week pas echt. De Red Lions moeten hun hooggestem­de ambities – goud en niets minder proberen waar te maken zonder twee van hun ervaren krachten, John-John Dohmen (bronchitis) en Emmanuel Stockbroek­x (spierbless­ure). Vanuit België kwamen de voorbije dagen vervangers Antoine Kina en Augustin Meurmans ingevlogen.

Bondscoach Shane McLeod gaf een draai – een nadeel dat ook een voordeel heeft – aan dat extra duel tegen Pakistan. Dat geeft hem de kans om die twee nieuweling­en te integreren én bijkomende automatism­en in te oefenen.

België won dit jaar op de Champions Trophy in Breda tweemaal van Pakistan. “Die eerste wedstrijd domineerde­n we,” wist

Cruijffiaa­nse

McLeod, “maar nadien hadden we meer moeite. Pakistan had een behoorlijk­e vooruitgan­g geboekt.”

1’ Spooner 0-1, 14’ Hendrickx 1-1, 18’ Gougnard 2-1, 22’ Hendrickx 3-1, 30’ Luypaert 4-1, 48’ Charlier 5-1

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Gougnard en Luypaert felicitere­n elkaar.
FOTO PHOTO NEWS Gougnard en Luypaert felicitere­n elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium