Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gembo en Oxaco zegevieren vlot

- Gembo Charleroi B GEMBO: Lommel Fellows Ekeren (luhe) FELLOWS EKEREN: Oxaco Gent Hawks OXACO: (luhe)

Simpele zege voor een sterk Gem- bo tegen een zwak en potig Charle- roi B. Na het eerste kwart flikkerde er al een 23-12 bonus voor de club uit Borgerhout op het scorebord. Van Aken, Bouckaert en De Valck loodsten Gembo naar 41-25 (rust) en 62-45. De Henegouwer­s had- den, ondanks Delys (13 punten), geen reactie en Gembo nam verder afstand: 83-59. Stig Rongé (enkel- verstuikin­g) viel in de tweede helft geblesseer­d uit. Coach Glenn De Boeck (longemboli­e) zou nog lang out zijn. Voorlopig neemt asissent- coach Dimitri Speder over. De club kijkt uit (Stefan Sappenberg­hs, Peter Rongé?) om De Boeck voorlo- pig te vervangen.

Rongé 4, Van Rillaer 4, Goethaert 3, Goetgeluck 7, Van Aken 13, Renier 1, Bouckaert 21, De Valck 13, Vermeersch 10, Verschuere­n 7

Bij het met blessures geteisterd­e Fellows ontbrak buiten Braet, Van Herzeele en De Cock nu ook Bap- tista. Rademakers maakte een voorzichti­g en kort wederoptre- den. De bezoekers startten onder- maats en stonden na kwart 1 al 24-8 achter. In het tweede schuif- je konden ze iets van de achterstan­d goedmaken naar een 43-32 ruststand. Na de pauze kregen ze de kloof echter niet meer gedicht en blijven zo onderaan staan.

Biot 13, Z Peeters 12, P Peeters 11, L Peeters 9, Bessems 6, Argeerts 4, De Decker 4, Klaes 1, Rademakers 0

Oxaco heeft zich snel hersteld na de bekerneder­laag tegen Charle-

roi eerder deze week. Een collectief sterke thuisploeg had halfweg reeds een 41-28 bonus op zak. In het derde quarter konden de Oostvlamin­gen even een vuist maken zonder echt te overtuigen, maar in het vierde wedstrijdg­edeelte zette Celis en zijn maats de puntjes op de i.

Celis 15, Pegg 13, Van Hoey 13, Foerts 12, Nau 8, De Hoon 5, Bouckaert 4, De Meyer 3, Iliaens 2

DEZE WEEK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium