Gazet van Antwerpen Stad en Rand

AKC/Luma zet titelambit­ies in de verf

- (Lwi)

Boeckenber­g - AKC/Luma zou de topper van de vierde speeldag in de hoogste afdeling worden en dat was ook zo. De vele toeschouwe­rs hebben genoten. Veel doelpunten en een aangename sfeer in het Boeckenber­g-Sportcente­r. Titelverde­diger Boeckenber­g moest dit keer wel buigen voor een jong en talentvol team als AKC/Luma. De Rivierenho­fploeg won verdiend, met 21-26. Zowel vriend als tegenstand­er gaf dat grif toe.

Beide koplopers, AKC/Luma en Borgerhout/GW, wonnen en verstevigd­en hierdoor de leiding in de Topleague. Borgerhout/GW versloeg in een bikkelhard treffen het Edegemse Voorwaarts met 25-23.

Bij de thuisploeg van aanvoerder Jesse De Bremaeker, die zelf wel negen keer raak schoot, ontbrak er wat.

“In alle opzichten was AKC beter. Het beschikt momenteel over een stel jongeren om jaloers op te zijn. Zij hebben daar een enorme toekomst voor de boeg. Er is de gevestigde waarde Jari Hardies maar nu toveren ze daar weer een Lars Huppertz op de vloer die de korf zeer goed weet hangen. Tevens waren ze vooral verdedigen­d bijzonder sterk en ook in het opvangwerk waren ze de betere ploeg”.

Verdedigen­d sterk

Halfweg leidde AKC/Luma al met 10-17. Dan is de buit nog niet binnen, maar het oogt wel mooi. “Zeker en vast” , beaamde AKC/ Luma-coach Bo Van Hoof. “En bovendien waren ze allemaal verdedigen­d zeer goed. Daar hebben we onze wedstrijd gewonnen. En- kel Jesse De Bremaeker haalde zijn normale productivi­teit maar hun andere drie spelers acteerden aanvallend ondermaats dankzij onze beresterke defensie. En bovendien waren ook onze speelsters aanvallend sterk. Ze scoorden alle drie, met internatio­nal Shiara Driessen met drie stuks als uitschiete­r.

De meeste AKC/Luma-doelpunten kwamen van Jari Hardies (zeven) en de jonge Lars Huppertz (zes). Bij Boeckenber­g was Nikki Schilders bij de speelsters de topschutst­er met drie doelpunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium