Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu proberen te stunten tegen Thes”

Rupel Boom houdt de punten in Parkstadio­n

- (pni) (PNI)

Het was ondertusse­n weer een maand geleden, maar Rupel Boom mocht gisteren nog eens juichen. Knokke toonde zich een taaie tegenstand­er en kwam in de slotfase nog dicht bij de gelijkmake­r. Toch bleven de punten in het Parkstadio­n.

Eens te meer was Michiel De Looze een belangrijk­e pion binnen Rupel Boom. Hij was vorige week één van de beste Bomenaars in de bekermatch in Lier. Ook dit weekend maakte de verdediger die van KV Mechelen overkwam een prima indruk.

“We hebben vooral een collectief sterke prestatie neergezet”, vindt De Looze. “Iedereen is echt tot het uiterste gegaan voor de overwinnin­g. Op het einde ging Knokke nog stevig drukken. Toch is onze overwinnin­g allesbehal­ve onverdiend. Na het doelpunt van Laureys speelden we nog kansen bijeen om verder uit te lopen. De voorbije weken zat het vaak tegen, nu hadden we het geluk misschien wat aan onze kant.”

Een blik op de stand leert meteen hoe belangrijk deze zege is. De Looze weet dit maar al te best.

“Ik vond niet dat we slecht speelden in de voorgaande wedstrijde­n, maar als je vier op achttien hebt, moet je vooral hard werken. Knokke is een hele sterke ploeg. Daarom hecht ik veel belang aan deze overwinnin­g. De eindronde zit erop en we staan op een gedeelde achtste plaats met twintig punten. Ik denk dat deze positie heel knap is voor een pas gepromovee­rde ploeg die bovendien met heel veel jonge gasten speelt. We kunnen nu zonder druk de komst van leider Thes voorbereid­en. Dat wordt de laatste match van dit kalenderja­ar. Het zou mooi zijn mochten we vlak voor de winterstop nog eens kunnen stunten. Op basis van wat ik in de heenmatch zag, zijn we zeker niet kansloos.” Weinig kansen voor de rust, met alleen een schot van Schaessens namens de thuisploeg. De tweede periode was gelukkig een stuk aangenamer om te volgen en Rupel Boom kwam goed weg toen Vanfletere­n de paal trof. Jonas Laureys zorgde voor het enige doelpunt uit de partij. Hij sneed naar binnen, zette met een schijnbewe­ging zijn tegenstand­er in de wind en knalde in de korte hoek binnen. Schaessens leek voor de geruststel­lende

De Looze lijkt goed op weg naar een basisplaat­s. Zijn coach merkt op dat de verdediger steeds beter wordt.

“Dat doet uiteraard deugd. Ik ben naar hier gekomen om te spelen. Op de bank zitten is niks voor mij. Ik kwam pas heel laat in de voorbereid­ing naar Boom en op

2-0 te zorgen, maar de paal stond in de weg. In een pragende slotfase hield Rausin eerst De Cuyper van een doelpunt, trof Savaete een derde keer het kader en werd ook een poging van Mestdagh onschadeli­jk gemaakt door Rausin. dat moment was de ploeg al min of meer gevormd. De start verliep prima dus hoefde onze trainer niet te wisselen. Ik heb lang gewacht op een kans maar nu wil ik niet meer uit de ploeg ”, zegt De Looze.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? “Na het doelpunt van Laureys speelden we nog kansen bijeen om verder uit te lopen”, argumentee­rt De Looze. “De overwinnin­g was dus verdiend.”
FOTO GOYVAERTS “Na het doelpunt van Laureys speelden we nog kansen bijeen om verder uit te lopen”, argumentee­rt De Looze. “De overwinnin­g was dus verdiend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium