Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben scherper getraind dan anders”

Fall geeft ‘operatie redding’ enorme boost met winning goal in blessureti­jd Trainer Yves Van Heurck ziet licht aan eind van de tunnel

- STIJN DRUANT

Zou het dan toch nog goedkomen met City Pirates? Daar heeft het alle schijn naar na de late thuiszege tegen Hamme. Fallou Fall, voor het eerst in de basis, knikte in extremis de 2-1 binnen en zorgde zo voor dolle vreugdetaf­erelen in Merksem.

Nog steeds geen Seifferman­n of Moussaoui bij City Pirates. Ook Dreesen blijft out tot na januari. Maar ook Van Zantvoort geraakte onvoldoend­e fit voor wat alweer een moment van de waarheid moest worden voor City Pirates. De zege in Duffel was niet mooi, wel broodnodig. Zo moest het ook tegen Hamme: niet mooi, wél efficiënt. En laat dat alweer een heikel punt geweest zijn zaterdag. El Jattari was wel erg bedrijvig, maar de bal sprong meer van zijn voet dan tussen de palen. En pakweg Sababti zoekt ook al langer naar zijn vlijmscher­pe vizier en mikte tot twee keer toe naast. Wie moest dan de goals gaan maken? Hamme besloot het maar zelf te doen: eerst Smet en dan de kleine De Vroe, verrast door de wind, in eigen doel. Maar 1-1, dat volstond niet voor City Pirates, dat graag nog voor Nieuwjaar uit de kelder weg wil. En dus bleven de Merksemnar­en verbetenhe­id tonen, tot in het ultieme slot. Tot Fallou Fall voor de 2-1 zorgde. Die hoekschop kwam eraan met 100 kilometer per uur”, lacht Fall. “Ik raakte de bal met de ogen dicht. Toen ik ze weer opende, stak de bal binnen.”

Dolle vreugde, als was er weer een promotie of eindrondet­icket binnen. “Het was al geleden van de zege tegen Berchem dat we thuis nog eens konden vieren”, beseft Fall. “Een enorme ontlading, voor de ploeg, de coaches en voor mezelf. Als we wonnen, kregen we weer wat aansluitin­g. Dan konden we staan waar we eigenlijk moeten staan. We hebben gevochten. Ach, aan de rust hadden we met 2-0 op voorsprong kunnen staan. Het was steeds net niet. City Pirates is echter altijd positief gebleven, daarom startten we ook altijd met dezelfde motivatie. Het blijft echter niet prettig onderaan te staan”, zegt de aanvaller, die door blessurele­ed al heel wat weken aan de kant bleef in zijn eerste seizoen in Merksem. “Ik startte voor het eerst in de basis,

11 21 21 04 12 32 42 41

37 36 33 31 25 22 22 17 16 16 15 15 15 14 9 8

18 13 9 9 9 9 8 8 7 7 6 3 3 3 3 2

mede door die blessures. Ik ben vooral blij dat ik de ploeg hebben kunnen helpen. Wie nu scoort, is niet van tel”, zegt Fall, die ook wel beseft dat City Pirates de schaapjes nog lang niet op het droge heeft. Vijftien punten, dan sta je al wat meer onder de mensen, maar gered, dat is nog een ander paar mouwen. “Na onze eerdere 6 op 6 dachten we ook dat we vertrokken waren, dus dat gaan we nu niet zeggen. City Pirates moet gewoon voortdoen, zeker met de lastige verplaatsi­ng naar Turnhout voor de boeg. Daar hebben we het altijd lastig, hoorde ik. Voetjes op de grond en vooral blijven voetballen. We hebben afgelopen week scherp getraind, scherper dan normaal. Misschien dat we daarom scherper dan anders uit de kleedkamer kwamen tegen Hamme. Deze zege is verdiend, zeker voor deze groep. Dit gaat ons goed doen, zeker het feit dat we echte verbetenhe­id hebben kunnen laten zien. De kopjes gingen niet naar beneden na de 0-1”, besluit de Kempenaar.

Yves Van Heurck kent niet het beste seizoen in zijn trainerslo­opbaan. Een understate­ment is, want hij gaat haast letterlijk gebukt onder de miserie die zijn ploeg de jongste weken en maanden te beurt viel. Maar Van Heurck is een doorzetter die blijft communicer­en met iedereen. Samen met het vertrouwen van het bestuur kan dat beslissend zijn. De zege tegen Hamme hielp natuurlijk ook wel. “Een nieuwe zege, en alweer op de valreep. Belangrijk­e driepunter, dat kan je wel stellen”, zucht een opgeluchte Van Heurck. “En weer verdiend, al had Hamme ook wel enkele kansen. Wij ook, maar we misten er ook te vaak”, doelt de T1 onder meer op El Jattari. “We weten wat hij kan en niet kan, maar Mo heeft ook erg hard gewerkt en in de hoeken gelopen. Onze 1-1 kwam er mede door zijn pressing. Maar goed, met die vijftien punten komen we een beetje onder de mensen. Zo ziet de wereld er weer wat anders uit. En zo ga je met een iets meer comfortabe­l gevoel naar Turnhout, waar ons een lastige match wacht. Het wordt voor hen een laatste kans. Maar als wij nog vier op zes kunnen pakken, dan ligt er nog een mooi pakje onder de kerstboom”, denkt Van Heurck, die duidelijke verschille­n ziet met de voorbije weken. “De bezieling is er weer, de betrokkenh­eid ook. De geblesseer­den staan kortbij de groep, en zelfs de jongens die niet invielen en drie kwartier opwarmden, blijven lachen. Ik zie weer veel goeds, niet alleen die zeven op negen. En zo doet hoop weer leven, ja.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Fallou Fall van City Pirates houdt Hammenaar Ringoet van de bal.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Fallou Fall van City Pirates houdt Hammenaar Ringoet van de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium