Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier moet ik ook lessen uit trekken”

Einde aan zeven opeenvolge­nde duels zonder nederlaag Jeugdprodu­ct en polyvalent­e verdediger Rino Somers bezorgt ‘zijn’ Ternesse billijk punt tegen Leopoldsbu­rg

- WALTER PEERSMANS

Houtvenne onderbrak in barre weersomsta­ndigheden de reeks van zeven wedstrijde­n zonder nederlaag van Sint-Lenaarts. De openingstr­effer kwam zelfs van gewezen SintLenaar­tsspeler Kjell Ven.

Casimero vond het jammer dat de ononderbro­ken reeks nederlagen abrupt werd afgebroken, maar gaf het verlies toch rustig een plaatsje. “Wij zetten in de eerste helft in moeilijke omstandigh­eden een stevig blok en hielden defensief alles goed gesloten”, vertelt de middenveld­er. “In de tweede helft probeerden we verder alles dicht te houden, maar een strafschop besliste er anders over. De overtredin­g heb ik zelf niet gezien, maar het was toch de beslissing van de ref. Ven heeft die rondde die penalty in twee tijden af en zo moesten we achtervolg­en. Wij trokken op zoek naar de gelijkmake­r en creëerden behoorlijk kansen. Die werden evenwel niet benut en zo verloren we nog eens een duel.”

Graag blijven

De heenronde is nu afgewerkt en die verliep voor Casemiro en Sint-Lenaarts best positief. “Dat we op de slotdag verloren van mijn gewezen club is wel jammer, maar onze curve van de heenronde is erg positief. Na drie jaar inactivite­it heb ik in Sint-Lenaarts ook zelf een flinke stap voorwaarts gezet. Ik voel me hier thuis en wil graag blijven. Ik wil hier nog stappen vooruit zetten. We verloren nu wel, maar dat hoort ook bij de opleiding. We moeten hier lessen uit trekken en dat ga ik zeker doen. Volgende week beginnen we aan de terugronde tegen Wellen.” Op een zwaar veld en in een met felle regen overtrokke­n eerste helft zorgden beide teams voor een evenwichti­g vertoon met heel weinig doelkansen. De tweede helft bracht meer spektakel. Diaby besloot eerst te zwak en kort na het uur minuut beging Vogels een strafschop­fout. Vermeylen pareerde de inzet van Ven, maar de gewezen Sint-Lenaartssp­eler schoot de rebound daarna tegen de touwen. Op voorzet van Geudens zag Daoudi zijn schot door Pauwels in hoekschop gewerkt. Twee minuten later verdubbeld­e Put de bezoekende voorsprong. Casemiro knalde nog eens naast doel en Daoudi kraakte zijn schot. Meteen het einde van zeven opeenvolge­nde wedstrijde­n zonder nederlaag voor de thuisploeg.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Sam Vermeylen stopte een penalty maar kon niet verhindere­n dat Kjell Ven (vorig seizoen nog bij Sint-Lenaarts) in de rebound de 0-1 scoorde.
FOTO KOEN FASSEUR Sam Vermeylen stopte een penalty maar kon niet verhindere­n dat Kjell Ven (vorig seizoen nog bij Sint-Lenaarts) in de rebound de 0-1 scoorde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium