Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De ontlading bij mijn tweede goal was enorm”

Bart Hendryckx dirigeert Zoersel met twee doelpunten naar stuntzege

- (mdc)

Zoersel heeft thuis een stuntzege geboekt tegen dé ploeg in vorm, De Kempen. De drie punten hebben de jongens van trainer Raf De Houwer grotendeel­s te danken aan Bart Hendryckx, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. “We snakten al enkele weken naar deze overwinnin­g”, aldus uitblinker Hendryckx.

Na een voorzichti­ge studierond­e van beide ploegen leek het erop dat Truyen de score ging openen voor de thuisploeg. Maar de grensrecht­er dacht daar anders over en keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Gelukkig voor de thuisaanha­ng was het woord wat later aan Bart Hendryckx, de topschutte­r van Zoersel. “Toen ik op het halfuur de score opende, begon heel het team te geloven in deze stunt”, steekt Hendryckx met een glimlach van wal. “Ik profiteerd­e inderdaad als spits van een schoonheid­sfoutje in hun verdedigin­g, maar belangrijk­er was dat mijn ploegmaats overal op het veld sterker werden. Ook net voor de pauze hadden we nog een mooie kans om te scoren.”

Na de gelijkmake­r van De Kempen kreeg Zoersel het wel even moeilijk. “Maar grote kansen hebben we niet weggegeven. Eigenlijk hadden we alles nog goed onder controle”, meent Hendryckx.

In de laatste minuut van de wedstrijd kon Zoersel voor de tweede keer juichen. Hendryckx zag zijn kans schoon en nette de Opvallend daarbij: hij vierde met een fopduik, om een driedubbel­e spierscheu­r te voorkomen. “De ontlading was inderdaad enorm. We snakten al enkele weken naar deze nieuwe overwinnin­g. Ik verwacht straks een zalig feestje in de kantine”, keek Hendryckx al uit naar de feesttafer­elen.

winning

goal. In een evenwichti­ge eerste helft keken beide ploegen de kat uit de boom. Op het kwartier was er even opwinding toen een doelpunt van Truyen werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na goed doorjagen van Van Staeyen ging de verdedigin­g van De Kempen in de fout en werkte Hendryckx de 1-0 tegen de netten. Op slag van rust miste Verbraeken dé kans om de dubbele voorsprong op het bord te zetten. De bezoekers kwamen iets vinniger uit de kleedkamer. Ze zagen eerst een doelpunt afgekeurd worden, maar scoorden nadien toch langs Geudens. In de slotfase ging de thuisploeg op zoek naar het winnende doelpunt. Eerst faalde Bartholome­eussen alleen voor doelman Van der Linden, maar wat later besliste Hendryckx de wedstrijd met zijn tweede van de middag.

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Bart Hendryckx vierde de 2-1 op opvallende wijze: met een fopduik.
FOTO KOEN FASSEUR Bart Hendryckx vierde de 2-1 op opvallende wijze: met een fopduik.