Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We lieten zien dat we ervoor kunnen knokken”

Tim Van Den Bleeken forceert winst al in eerste zeven minuten

- WALTER PEERSMANS

’s Gravenweze­l-Schilde begon heel zwak en werd door een veel gretiger Kalmthout in zeven minuten knock-out gezet. Tim Van Den Bleeken forceerde al vroeg de latere winst.

Tim Van Den Bleeken speelde zich vrij vlug in de kijker. Na drie minuten leverde hij een assist aan Kraewinkel­s af en die opende de score. Vier minuten later prikte hij na een uitschuive­r van een plaatselij­ke verdediger de bal zelf tegen de touwen. “Het was een ideale start voor ons”, begint Van Den Bleeken. “Het zat vooral mee toen die verdediger uitschoof. Hierdoor kreeg ik de bal in mijn bezit en kon ik onze voorsprong naar 0-2 opdrijven. Heel die eerste helft werd daarna door ons gedomineer­d.”

Na de pauze presteerde ’s Gravenweze­l-Schilde veel beter. “Wij moesten ons toen vooral beperken tot knokken voor elke bal en moesten vooral tot het laatste fluitsigna­al standhoude­n. Wij speelden enkele counters ook niet goed uit, maar namen toch drie punten mee naar huis.”

Van Den Bulck hoopt dat zijn team opnieuw vertrokken is. “Na onze 21 op 24 vielen we terug, maar ik hoop dat deze winst ons weer naar de top vijf zal leiden. Ik vind dat wij daar ook thuishoren. We lieten nu zien dat we ervoor kunnen knokken.”

“Dramatisch slecht”

Bij de thuisploeg kon Koen Matyn moeilijk ontkennen dat zijn team een heel zwakke eerste helft speelde. “In de eerste zeven minuten gaven we twee doelpunten op een kinderlijk­e manier weg”, begon de aanvoerder. “We creëerden voor rust geen enkele kans en waren vooraan te weinig balvast. Het was dramatisch slecht. Ik kan er geen ander woord voor vinden.”

Coach Gessner gooide dan maar zijn drie bankzitter­s het veld op en wijzigde zijn opstelling. “Van Oers scoorde een mooie goal en wij hadden ook gelijk kunnen stellen. Maar die gelijkmake­r wilde er echter niet in. Als je acht keer na elkaar wint, kan een nederlaag niet lang meer uitblijven. Alleen jammer dat het op zo’n manier is gebeurd...”

buiten de grote rechthoek raak. De thuisploeg bleef Kalmthout onder druk zetten, maar de score wijzigde niet meer.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kalmthout viert de 2-0 van Tim Van Den Bleeken.
FOTO KOEN FASSEUR Kalmthout viert de 2-0 van Tim Van Den Bleeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium