Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zege biedt perspectie­f”

Wijnegem klopt tweede in de stand Mortsel ondanks vroege achterstan­d

- (qvdb)

Na de 6-3 nederlaag tegen Hooikt had Wijnegem iets recht te zetten. Al kwam het tegen een gehavend Mortsel eerst nog op achterstan­d. “Het geluk stond aan onze kant, maar deze zege is niet gestolen”, zegt Sil Boeykens.

“Het was een gelijkopga­ande wedstrijd, maar op basis van onze tweede helft verdienen we deze zege”, aldus Boeykens. “Mortsel kwam al vroeg op voorsprong, terwijl wij in het begin niet in het stuk voorkwamen. Gaandeweg namen we toch stilaan de wedstrijd in handen. De tweede helft was volledig voor ons en met wat geluk konden we in het slot ook nog het winnende doelpunt maken. We wilden als groep iets rechtzette­n na die blamage van vorige week tegen Hooikt. Iedereen was enorm gemotiveer­d en dat zag je ook aan onze ingesteldh­eid. Met deze overwinnin­g kunnen we onze teleurstel­lende heenronde toch nog met een positieve noot afsluiten. Bij verlies had ons seizoen er zo goed als opgezeten. Deze zege biedt perspectie­f voor de terugronde. Dan is er nog heel wat mogelijk, zeker als er na de winterstop nog enkele jongens uit blessure terugkeren.”

De flankaanva­ller zit al aan acht goals. “Bij gebrek aan een echte spits moet ik voornameli­jk in de spits depanneren, maar van nature ben ik meer een aangever dan een doelpunten­maker. Dat werd nog maar eens duidelijk bij die grote kans die ik na rust miste. Die had er eigenlijk altijd in gemoeten.”

Voor Mortsel is het reikhalzen­d uitkijken naar de winterstop. Coach Nico Herpoel moest maar liefst vijf basisspele­rs missen, waaronder broer en topschutte­r Tim Herpoel. “Met hem erbij was dit een andere wedstrijd geweest”, beseft Nico Herpoel. “Al hebben de jongens het stuk voor stuk uitstekend gedaan. Wijnegem beschikte dan wel over meer kwaliteit, maar als het wedstrijdv­erloop een beetje meer mee had gezeten, hadden we hier op een diefje kunnen komen winnen. Bij een 1-1 tussenstan­d ontzegde de scheidsrec­hter ons een strafschop, terwijl bij Wijnegem Daali slechts geel kreeg voor flagrant natrappen. Een gelijkspel was volgens mij billijker geweest.” Voor rust hadden de bezoekers de bovenhand. Na de aftrap stiftte Oliviera Ribeiro de bal net naast. Na een kwartier was het wel raak voor Mortsel. Colman vond Aertgeerts en die trapte overhoeks binnen. Gaandeweg kwam Wijnegem beter in de wedstrijd. Vlak voor rust werd een goed aangesnede­n vrije trap van Boeykens door De Vos van dichtbij in doel gedevieerd: 1-1. Na de pauze kwam Wijnegem beter uit de kleedkamer. Boeykens kreeg een dot van een kans, maar zijn poging strandde op de paal. In een spannend slot was het een dubbeltje op zijn kant. Na een heet standje in het Wijnegemse strafschop­gebied appelleerd­en de bezoekers voor handspel, maar de scheidsrec­hter reageerde niet. Aan de overzijde belandde een voorzet van Daali met wat geluk tot bij Tran, die met een gekraakt schot Mortseldoe­lman De Nul verraste.

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kurt Colman van Mortsel zit in de tang bij Gianni Defossé en Tim Van Regenmorte­l.
FOTO KOEN FASSEUR Kurt Colman van Mortsel zit in de tang bij Gianni Defossé en Tim Van Regenmorte­l.