Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gemiste podiumplaa­ts smaakt toch heel zuur”

Jim Aernouts wordt niet beloond voor sterke wedstrijd in eigen gemeente

- KAREL LEMMENS

Laurens Sweeck won zaterdagmi­ddag in Essen meer dan verdiend. Achter hem werd het een boeiende strijd voor de tweede plaats. Jim Aernouts maakte daar lang aanspraak op, maar werd eerder karig beloond voor zijn inspanning­en met een vierde plaats.

Het zou een mooie quizvraag kunnen zijn. Hoe lang was het voor zaterdag al geleden dat er nog eens drie veldritpro­fs uit de Noorderkem­pen bij de eerste zes in de uitslag eindigden? Met een vierde plaats voor Jim Aernouts, een vijfde voor Tom Meeusen en een zesde voor Kevin Pauwels was dat zaterdag alvast het geval. Vooral de renner van Telenet Fidea Lions reed een dijk van een wedstrijd.

“Ik denk dat ik na Sweeck misschien wel de beste renner in koers was”, analyseerd­e Aernouts zijn wedstrijd. “Ik gaf van bij het begin van de wedstrijd mee het tempo aan, al kon ook ik Sweeck niet volgen toen hij versnelde. Daarna heb ik steeds deel uitgemaakt van de dichtst achtervolg­ende groep. In de slotfase ben ik voluit voor een plek op het podium gegaan. Thijs Aerts trok het tempo hoog op en liet dan een gaatje vallen. Perfect gedaan van hem. Vermeersch en Van der Poel kwamen nog terug.”

Van toen af wist Aernouts dat hij het tactisch zou moeten aanpakken, wilde hij op het podium geraken. “Ik ben immers de minste snelle van de drie. Het beste was er wel wat af, werd ik gewaar. Ik heb toch nog een poging gewaagd om weg te gaan en hoorde aan de reactie van het publiek dat Van der Poel een paar meter achter lag. Wat verder zat hij echter terug in mijn wiel en toen wist ik dat het podium niet voor mij ging zijn. Ik heb me echter laten zien voor eigen publiek. Onderweg werd ik fel aangemoedi­gd en dat stuwde me vooruit. Ik was er uiteindeli­jk heel dicht bij, maar al bij al smaakt het toch zuur dat ik dan net naast dat podium val. Ik denk dat ik me weinig kan verwijten. Ik heb het onderste uit de kan gehaald.

Meer ging niet.” Vijfde plaats voor Meeusen

Tom Meeusen eindigde als vijfde, maar echt gelukkig was hij daar niet mee. “Ik had er vandaag moeite mee om me vooraan in de dichtste achtervolg­ende groep achter Sweeck te handhaven”, verduideli­jkte de renner van Corendon-Circus voorbij de streep. “Ik heb me een paar keer laten wegdrummen en dat kost me mogelijk een podiumplaa­ts. Toch moet ik toegeven dat ik vandaag niet meteen met het beste gevoel rondreed. Ik had echt heel graag meer aan mijn supporters willen laten zien en was gestart met het doel om mee te strijden voor de zege. Ik reed nog een snelle slotronde, maar de inspanning die ik moest doen om eerst de groep voorbij te rijden was er te veel aan. In het wiel van ploegmaat Van der Poel geraakte ik daardoor niet meer.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jim Aernouts (links) verweerde zich tegen Sweeck en co, maar viel naast het podium.
FOTO PHOTO NEWS Jim Aernouts (links) verweerde zich tegen Sweeck en co, maar viel naast het podium.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium