Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk blijft alleen op kop na hattrick Dante Vanzeir

Dante Vanzeir lukt eerste hattrick in zijn profcarriè­re (en scoort zelfs nog een vierde keer na de rust)

-

De 20-jarige Dante Vanzeir verdubbeld­e zaterdagav­ond tegen Tubeke zijn doelpunten­totaal in de competitie van vier naar ácht. De Genk-huurling speelde door de schorsing van Marius Noubissi voor het eerst sinds begin september nog eens op zijn geliefkoos­de positie - diep in de spits - en toonde wat hij in zijn mars heeft. Door de vlotte thuiszege blijft Beerschot Wilrijk alleen aan de leiding in de tweede periode.

Met twee goals in evenveel wedstrijde­n begon Dante Vanzeir als een stoomtrein aan zijn eerste weken bij Beerschot Wilrijk. Nadien stokte de machine, de hype rond Vanzeir ging wat liggen. Na de komst van Marius Noubissi verdween Vanzeir zelfs naar de rechterfla­nk in het 4-3-3-systeem van Stijn Vreven. Dit weekend stond hij door de schorsing van Noubissi voor het eerst in bijna drie maanden nog eens alleen in de punt van de aanval. “Ik ben blij dat ik me op mijn geliefkoos­de positie opnieuw heb kunnen tonen”, zei Vanzeir na zijn vierklappe­r tegen Tubeke. “Op de rechterfla­nk werkte ik telkens hard voor de ploeg, maar kwam ik minder in de zone van de waarheid. Ik ben een aanvaller en die wordt afgerekend op doelpunten. Ik weet niet of ik al meer goals zou hebben gemaakt als ik het hele seizoen in de spits had gestaan, maar vanop de flank is het gewoon moeilijker om in scoringspo­sitie te komen. Ik heb voor het seizoen beloofd dat ik vijftien goals zou maken. Ik hoop dat ik die belofte kan waarmaken.”

Vier goals in één wedstrijd, het gebeurt niet al te vaak bij Beerschot Wilrijk (zie randstuk rechts). Voor de nog piepjonge Vanzeir was het dan ook zijn beste match ooit in het profvoetba­l. “In de jeugdreeks­en heb ik het wel eens meegemaakt, maar dit was mijn eerste hattrick als profvoetba­ller. En dan maak ik er ook nog een vierde. Ik denk dat er zelfs nog een vijfde goal inzat. Jimmy De Jonghe vertelde me dat er nog nooit iemand vijf keer heeft gescoord in één wedstrijd voor Beerschot Wilrijk. Ik zat echt goed in de match en wilde er dus maar wat graag nog eentje bijmaken. Dat is me jammer genoeg niet gelukt. Maar kom, ik geniet van dit moment en ik hoop dat er nog veel doelpunten zullen volgen. Of ik de wedstrijdb­al heb bijgehoude­n? Nee, die heb ik in de tribune getrapt.” (lacht)

Een klinkende zege en een overtuigen­de prestatie van Vanzeir: zowel de ploeg als de speler in kwestie hadden dit nodig. De voorbije weken leek het namelijk alsof hij verkrampt speelde. Vanzeir was schijnbaar uitgeput op het moment dat hij in de zone van de waarheid kwam. De jonge aanvaller worstelde wel degelijk wat met zichzelf. “Ik had dit wel nodig, ja. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en dat lukte de voorbije matchen niet altijd. Ik deed mijn stinkende best en voerde mijn taken naar behoren uit, maar er ontbrak iets in mijn spel. Dat ik nu vier keer in een match kan scoren, maakt de ontlading des te groter. Er valt wel wat druk van mijn schouders.”

De supporters beseften al na de eerste wedstrijd van Vanzeir (3-3 op Tubeke) dat ze er een goudhaantj­e bij hadden en lieten hun nieuwe chouchou niet vallen als hij eens een mindere wedstrijd speelde. “Ze hebben mij ook vandaag vaak toegezonge­n en dat doet me natuurlijk wel wat. In de slotfase kreeg ik van de coach zelfs een applausver­vanging. Dat had ik nog nooit meegemaakt en dat was best indrukwekk­end. Ik ben blij dat de supporters in mij bleven geloven. Het toont dat ze het hart op de juiste plaats hebben en dat ze de ploeg door dik en dun steunen.”

Ondanks de afwezighei­d van Tarik Tissoudali en Marius Noubissi, toch twee sterkhoude­rs van de laatste weken, had Beerschot Wilrijk absoluut geen kind aan Tubeke. In de slotfase kregen de supporters bovendien nog een extra toetje: de eerste speelminut­en van het seizoen voor Fessou Placca. Met de terugkomst van de pijlsnelle Togolees krijgt Stijn Vreven zowaar een luxeproble­em in de aanval. Met Messoudi, de sterk ingevallen Abaz, Vanzeir, Hoffer, Noubissi en Placca heeft hij plots zes opties voor de drie meest aanvallend­e posities. Ook Vanzeir beseft dat het beste nog moet komen. “Ik heb nog nooit met Placca samengespe­eld, maar op training liet hij al fraaie dingen zien. Hij kan net als Noubissi vanuit het niets een goal maken. Ik ben er zeker van dat hij ons nog veel punten zal opleveren”

Een aanvalstri­o Placca - Noubissi Vanzeir, zou het kunnen? Vanzeir: “Dat zal de trainer moeten beslissen. Hij heeft alvast genoeg keuze. De concurrent­ie zal ons als ploeg alleen maar sterker maken.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium