Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee doden na crash, mama van drie vecht voor haar leven

Twee doden na crash in Deurne, vriendin van slachtoffe­r vecht nog voor haar leven

-

Twee doden en een mama van drie jonge kindjes die nog vecht voor haar leven: de tol van het ongeval vrijdagnac­ht op de Ruggeveldl­aan in Deurne, is loodzwaar. Twee van de slachtoffe­rs vormden een koppel. De derde inzittende was een vriend. Drie families zijn verteerd door verdriet. “Manu en Sheila waren net weer dolverlief­d op elkaar.”

“Toen Manu in de deuropenin­g stond, wierp hij me een kushandje toe. Iets wat hij anders nooit deed. Enthousias­t riep hij me enkele woorden toe in het Italiaans. Wat hij zei, weet ik niet. Maar ik ben zeker dat het woorden van liefde waren. Het is het laatste beeld dat ik van hem zal hebben.”

Aan het woord is Christel Brijs, de mama van Sheila Van Noten (30). Vrijdagavo­nd moest een vrolijke avond worden, een feest. Christel en haar echtgenoot stonden immers voor de eerste keer achter de tapkraan van café De Stella aan de Churchilll­aan in Schoten, een café dat ze zopas hadden overgenome­n. Sheila en haar vriend Manu Ravignot (32) woonden het feest bij.

Reling

Rond 1u ging het koppel naar huis. Sheila had een paar glaasjes op, dus Manu zou rijden. Hun vriend Adil Z. (29) reed mee op de achterbank van de Volkswagen van Manu. Onderweg, op de Ruggeveldl­aan in Deurne, ging het hopeloos mis.

Volgens politiebro­nnen raakte de auto mogelijk een borduur, waardoor Manu de controle over het stuur verloor. De auto ging van de baan, sloeg over de kop en raakte een reling die het fietspad van de baan scheidt. Die metalen reling doorboorde het chassis van de auto. Manu was op slag dood, Adil bezweek iets later in het ziekenhuis. Sheila is ondertusse­n buiten levensgeva­ar. Aanvankeli­jk bleef haar toestand zaterdag uiterst zorgwekken­d. De vrouw liep twee klaplongen en een hersenbloe­ding op. Ze wordt in een kunstmatig­e coma gehouden. Haar ouders kregen te horen dat de druk in haar hersenen maar niet wilde zakken en dat er een kans bestond dat ze hersendood zou zijn. Gisteren kwam er een klein beetje goed nieuws. “De druk is dan toch gedaald. Of ze het haalt, en hoe ze zal ontwaken, is nog niet duidelijk. Maar haar toestand is dus niet verslechte­rd en daar kunnen we ons toch al een klein beetje aan optrekken”, aldus Christel.

Kaarsjes branden

Sheila heeft twee dochtertje­s van 10 jaar – een tweeling – en een zoontje van 9 uit een vorige relatie. Zij zijn bij hun papa. “Met Manu was ze lange tijd samen en daarna gingen ze een tijdje uit elkaar. Sinds een paar weken waren ze terug samen en ze waren gelukkig. Ze hadden de liefde voor elkaar écht teruggevon­den, ze liepen hier vrijdagavo­nd dolverlief­d rond”, vertelt Christel. Sheila postte ook nog een foto van zichzelf met Manu op Facebook, met de woorden “true love” erbij.

Dat Sheila en Manu graag gezien zijn, bewijzen de tientallen berichten van steun die op de sociale media circuleren. Kennissen branden kaarsjes voor Sheila terwijl haar familie heen en weer wordt geslingerd tussen hoop en vrees. “Komaan meid, vechten!”, klinkt het op Facebook. “Laat zien dat je er nog bent!”

De juiste omstandigh­eden van het ongeval worden verder onderzocht. Zo wordt bekeken of overdreven snelheid mogelijk een rol heeft gespeeld. “Het is zo verschrikk­elijk dat Manu en Adil er niet meer zijn”, zucht Christel. “Volgens de politie was Sheila de enige die haar gordel droeg. Daardoor hebben we nu gelukkig nog een sprankeltj­e hoop, hoe klein het ook is. We kunnen alleen maar vurig blijven hopen dat ze erbovenop raakt. Voor onszelf, maar vooral ook voor haar kindjes.”

Christel Brijs

Mama van Sheila

“Omdat Sheila haar gordel droeg, hebben we nu gelukkig nog een sprankeltj­e hoop, hoe klein het ook is. We kunnen alleen maar vurig blijven hopen dat ze erbovenop raakt.”

 ?? FOTO BFM ??
FOTO BFM
 ?? FOTO BFM ?? Op de Ruggeveldl­aan in Deurne ging het helemaal mis met de auto. De reling doorboorde de wagen.
FOTO BFM Op de Ruggeveldl­aan in Deurne ging het helemaal mis met de auto. De reling doorboorde de wagen.
 ?? FOTO RR ?? Sheila en Manu tijdens het feest vrijdagavo­nd.
FOTO RR Sheila en Manu tijdens het feest vrijdagavo­nd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium