Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Temsenaar dood aangetroff­en naast uitgebrand­e auto

Man was bekend in het Antwerpse drugsmilie­u

-

In het Nederlands­e Kloosterza­nde, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrand­e auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilie­u. Volgens de Nederlands­e politie staat het vast dat de man werd gedood.

De brandweer in Kloosterza­nde werd donderdaga­vond naar de Zeedijk geroepen voor een autobrand. In de omgeving van de brandende SUV, een Range Ro- ver, werd het lichaam van een man gevonden. Volgens de politie staat het gezien de omstandigh­eden vast dat de man overleed ten gevolge van een misdrijf. Wie er achter de feiten zit en wat de aanleiding was, is niet duidelijk.

Zuid-Amerikaans­e drugslijn

Twintig rechercheu­rs buigen zich over de zaak. Het Openbaar Ministerie Zeeland – West-Brabant geeft geen commentaar over de identiteit van het slachtoffe­r, maar volgens onze informatie zou het gaan om Raouf B., een veertiger uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilie­u. Zijn familie werd gisteren op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

B. dook in het verleden al op in een groot gerechteli­jk onderzoek rond internatio­nale cocaïnesmo­kkel, waarbij ook leden van de Hells Angels betrokken waren. Samen met twaalf anderen werd B. in juni 2014 opgepakt voor zijn betrokkenh­eid bij het opzetten van een drugslijn tussen ZuidAmerik­a en Antwerpen. B. werd gezien als een van de kopstukken.

Undercover

Bij het onderzoek werden undercover­agenten ingezet en omdat

de advocaten van onder andere B. zich vragen stelden bij de werkwijze van die undercover­agenten, werden alle dertien verdachten begin 2015 vrijgelate­n in afwachting van hun proces. De zaak kwam nog niet voor de rechtbank.

 ?? FOTO HVZEELAND ?? De uitgebrand­e SUV in het Nederlands­e Kloosterza­nde.
FOTO HVZEELAND De uitgebrand­e SUV in het Nederlands­e Kloosterza­nde.
 ?? FOTO RR ?? Raouf B. uit Temse.
FOTO RR Raouf B. uit Temse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium