Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ATV gaat op zoek naar klas met beste kerstlied

- (mf)

Zeven klassen mogen deze week op ATV hun versie van een bestaand kerstlied brengen. De klas die zondagavon­d de meeste stemmen heeft, mag op 23 december optreden in de Lotto Arena in het voorprogra­mma van

The Christmas Show.

“Het was begonnen als een simpel idee, dat groter en groter is geworden”, vertelt Frauke De Keyser van ATV. “In september hebben we een wedstrijd uitgeschre­ven voor alle Antwerpse lagere scholen. Deze week worden de zeven finalisten bekendgema­akt, die door Tinne Oltmans begeleid zullen worden bij het brengen van hun kerstnumme­r.”

De hoofdprijs is niets minder dan een optreden in de Lotto Arena, als voorprogra­mma van

Daarin staan

Christmas

Show.

The sterren als Paul Michiels, Ian Thomas, Wim Soutaer en Tinne Oltmans op de planken. Alle filmpjes, die ook op de website van ATV staan, worden getoond in de kerstspeci­al van ATV. Er zijn scholen genomineer­d uit Antwerpen, Wilrijk, Borgerhout, Schelle en Essen. Stemmen kan tot en met zondagavon­d. Op dinsdag wordt de winnende klas dan op school verrast. De opbrengst van de sms’jes gaat naar Maud&Co, een cohousingp­roject in Hoboken voor jongvolwas­senen met een beperking.

Frauke De Keyser is alvast onder de indruk. “Er zitten heel mooie, originele en ontroerend­e bewerkinge­n bij. Maar we waren zeker ook aangenaam verrast door de manier waarop scholen het hebben aangepakt.”

ATV, ma-vr 18.30u, www.atv.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium